Yandex Metrica

AK Parti'den borç yapılandırmasıyla ilgili son dakika açıklaması! Başvuru süresi açıklandı

AK Parti'den borç yapılandırmasıyla ilgili son dakika açıklaması! Başvuru süresi açıklandı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, borç yapılandırma teklifi ile ilgili kanunun tamamlandığını belirterek, kanun metninde yurt içi ÜFE ile ilgili özel bir düzenleme yapılacağını ifade etti. "Defter, kayıt ve belgeleri yok edenler, sahte belgeleri düzenleyenler, yapılandırma kapsamı dışında." diyen Elitaş, "Faydalanmak isteyenler 30 nisan 2023 tarihinde kadar ilgili idareye başvuracak ve yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş borç yapılandırma teklifiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz kaç baz puan artar? Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz... Haberi Görüntüle

31 ARALIK 2022'Yİ ESAS ALDIK

Elitaş'ın açıklamalarından satır başları;

Kanun teklifi tamamlandı. Vatandaşlarımızın tüm borçlarını yapılandırma kapsamına aldık tüm vergiler askerlik, daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi ne tür borç varsa yapılandırılıp ödenecek.

Hazırladığımız teklifte 31 aralık 2022'yi esas aldık. Kanun metninde yurt içi ÜFE ile ilgili özel bir düzenleme yapıyoruz. Defter, kayıt ve belgeleri yok edenler, sahte belgeleri düzenleyenler, yapılandırma kapsamı dışında.

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

BAŞVURU SÜRESİ NE ZAMAN?

Faydalanmak isteyenler 30 nisan 2023 tarihinde kadar ilgili idareye başvuracak ve yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyecek. Bu kanunda yapılandırılan borçlar 48 ayda tahsil edilebilecek.

Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi imkanı sunmaya başladı! Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi... Haberi Görüntüle

TÜM PARA CEZALARI KAPSAMA ALINDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları aktardı:

Teklifle, vergi ve prim borçları başta olmak üzere, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna süresinde ödenememiş borçların cezaları kaldırılarak ödenmesini getiriyoruz. Şunu da belirtmem gerekir ki, bugüne kadar diğer yapılandırma yasalarında kapsama alınmayan adli para cezaları dahil olmak üzere idari para cezalarını da yapılandırma kapsamına alıyoruz. Tabii bunların faizlerini de düşük bir oran ile güncelleyerek ödenmesini daha kolay hale getiriyoruz. Bu Yapılandırma Kanunu'nda vergi dairesine ödenmesi gereken hangi tür borç olursa olsun yapılandırılacak. Bir tane istisnamız var o da 2022 yılı için ödenmesi gereken geçici vergiler. Onlar da zaten beyanname verme süresinde kadar ödenmezse terkin edildiği için kapsama almadık. Ayrıca, davalı olan vergi ve prim dosyalarındaki ihtilafları sonlandırarak ödeme imkânı getiriyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading