Yandex Metrica

Ailesi 4 kişi olana ödeme imkanı: Hane sayısına göre fatura yardım! 130 liradan 260 liraya kadar ödemeler değişiyor

Ailesi 4 kişi olana ödeme imkanı: Hane sayısına göre fatura yardım! 130 liradan 260 liraya kadar ödemeler değişiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik destekleri devam ediyor. Birçok farklı kategoride başlatılan destekler vatandaş tarafından merak edilirken, bu desteklerden biri de elektrik faturası desteği oldu. Fatura destek ödemesi PTT üzerinden gerçekleştiriliyor. Ödeme miktarı ailedeki kişi sayısına göre değişiyor.

Ekonomi

08.04.2024, 09:12

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evine 135 TL'den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere belirli miktarda destek sağlıyor. Elektrik faturası yardımı için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, fatura ve kimlikle birlikte PTT şubesine gidebilirler. 

Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024 benzin, motorin ve LPG fiyayları... Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024... Haberi Görüntüle

260 TL ÖDEME YAPILACAK

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunuyor.

EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek mi? EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek... Haberi Görüntüle

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Elektrik Tüketim Desteği’ne e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Bunun için T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet’e giriş yapıp sonrasında “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasında istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Kronik hastalar, Elektrik Tüketim Desteği almak için bağlı olduğu bölgenin SYD Vakfına başvuruda bulunabilir. Başvuru onaylandığında ödemeler yine PTT üzerinden hesaplara aktarılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading