Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ailelere destek! En az 35 bin lira verilecek

Ailelere destek! En az 35 bin lira verilecek

Aile Bakanlığı tarafından çok önemli sosyal yardım devreye alındı. Bu kapsamda ailelerin başvuru yapabildiği ve en az 35 bin lira verileceği bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

Aile Bakanlığı tarafından "Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı" adıyla gıda ve barınma yardımı başvurularının başladığı belirtildi. İlgili destek çerçevesinde başvuru yapanlara en az 35 bin lira para verileceği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Aile Bakanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası doğrultusunda oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapıldığı ifade edildi.

Söz konusu destek için aileden 18 yaş üstü bir kişi başvuru yapabilecek. Bu destekten yararlanmak isteyenlerin bazı şartlara haiz olması gerektiği bildirildi. Şartlar şöyle:

"Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma."

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetlerine başvuru yapılabildiği belirtilerek ihtiyaca göre e yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 35.000-100,000-TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200.000-TL, betonarme ev yapımlarında 300.000-TL’ye kadar destek verileceği ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading