Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aile destek ödemesi yattı mı? Mart ayı zamlı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile destek ödemesi yattı mı? Mart ayı zamlı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla yapılan ödemeler mart ayında zamlı olarak hesaplara yatırılacak. E-Devlet üzerinden sorgulanabilen aile destek ödemeleri bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Aile destek ödemesi yattı mı? Mart ayı zamlı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Ekonomi

26.02.2024, 22:56

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hak sahiplerinin hesaplarına yatırdığı Aile Destek Paketi uygulaması  mart ayında zamlı olarak ödenecek. Bu haktan yararlanan vatandaşlar, Aile destek ödemesi yattı mı? Mart ayı zamlı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Kredi kartından 5-10 bin TL nakit avansa ne kadar faiz... Haberi Görüntüle

ZAMLI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR? 

Bakanlık tarafından durumu olmayan vatandaşları çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile ödenen aile destek ödemesi memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığının bin 997 liraya, yüzde 40-69 arası engelli aylığının bin 594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 2 bin 392 liraya, Evde Bakım Yardımı’nın 4 bin 336 lira ve Sosyal Ekonomik Destek’in ise 3 bin 38 liraya yükseldiğini vurgulayarak, “Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız." denildi. 

Emekli maaşına 5 bin lira zam mı yapılacak? Emekli seyyanen... Haberi Görüntüle

MART AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Mart ayında yatırılması planlanan aile destek ödeme tarihleriyle ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Ancak ödemelerin ayın ortasına doğru yatırılmaya başlanması öngörülüyor. 

O bankadan müşterilerine müjde: Harcamaya göre ödeme yapılacak! Başvuranlara 7.500... Haberi Görüntüle

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR? 

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading