Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD istihdam verileri açıklandı! Dikkat çeken rakam

ABD istihdam verileri açıklandı! Dikkat çeken rakam

Resesyon ve enflasyon kıskacı altında kararsız bir ekonomik tablonun yaşandığı ABD'de tarım dışı istihdam, beklentileri aşarak Aralık 2022’de 223 bin kişi artarken, işsizlik oranı da yüzde 3,6’dan 3,5'e indi. Bu rakam, ekonomisler için umut ışığı oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:16

ABD, uzun bir süredir agresif faiz artışları, yüksek enflasyon ve ekonomik durağanlık ile mücadele ederken piyasalara yön verecek olan bir veri daha açıklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı, geçen yılın aralık ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Buna göre, ülkede tarım harici sektörlerde istihdam aralıkta 223 bin kişi arttı.

Bayram öncesi vatandaşlara nefes olacak! Bakanlık müjdeyi verdi: Kişi başı... Haberi Görüntüle

PİYASA BEKLENTİLERİNİN ÜZERİNDE

Artış hızında önceki aya kıyasla yavaşlama görülmesine rağmen piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleşen tarım dışı istihdam verisinin, bu dönemde 200 bin kişi artması öngörülüyordu.

Aralık ayında istihdam artışının en yüksek olduğu sektörler, inşaat, eğlence ve konaklama ile sağlık hizmetleri oldu.

Tarım dışı istihdam rakamlarına ilişkin kasım ayı verisinde ise revizyona gidildi. Buna göre, kasımda tarım dışı istihdamdaki artış 263 binden 256 bine revize edildi.

Piyasalar nefessiz yükseliyor! Altın uzmanı Hatice Kolçak yatırımcıları uyardı: Altında... Haberi Görüntüle

ARALIK AYINDA AZALDI

ABD'de işsizlik oranı ise aralıkta 0,1 puan azalarak yüzde 3,5’e indi.

Ülkedeki işsiz sayısı da aralıkta 278 bin kişi azalarak 5 milyon 722 bin kişi oldu. İş gücüne katılım oranı ise bu dönemde 0,2 puan artışla yüzde 60,1'e yükseldi.

Haftalık ortalama çalışma saati bu dönemde 34,3 seviyesinde seyrederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç yüzde 0,2 artarak 28,07 dolara çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading