Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'deki Türk silah fabrikası sona yaklaştı! 2023'te üretim başlayacak

ABD'deki Türk silah fabrikası sona yaklaştı! 2023'te üretim başlayacak

Samsun Yurt Savunma'nın ABD'deki silah fabrikası üretime başlamak için geri sayıyor. Fabrikanın Şubat'ta tamamlanması ve 2023'ün ikinci çeyreğinde üretime başlaması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Dünyanın önde gelen ateşli silah üreticisi Samsun Yurt Savunma, ABD'deki silah fabrikasını Şubat'ta tamamlamayı ve 2023'ün ikinci çeyreğinde üretime başlamayı bekliyor. 

Canik markasıyla prestijini artıran şirketin Genel Müdürü Utku Aral, Florida'da kurulan silah fabrikası ile ilgili konuştu.

Altın fiyatları yükselişe mi geçti? Altın alınır mı? Gram altın... Haberi Görüntüle

İKİNCİ ÇEYREKTE ÜRETİM BAŞLAYACAK

Fabrika inşaatının Şubat 2023'te tamamlanacağını ve Mart'ta makinelerin yerleştirileceğini, üretimin ise yılın ikinci çeyreğinde başlayacağını söyleyen Aral, şu şekilde konuştu:

İnşaat kapsamında zemin betonu ve duvarları tamamlandı. Çatısı kurulum aşamasında. Akabinde tasarıma uygun ofis, havalandırma, tesisat ve bilgi teknoloji altyapısı tamamlanacak. Tüm makine ve ekipmanların siparişi verilmiş, otomasyon planlaması yapılmış ve yüzey prosesleri için gerekli tesis yatırımları gerçekleşmiş durumda.

0 Faizli kredi kampanyası başladı! 2024 yılında bankalar 30 bin... Haberi Görüntüle

'HAM MADDE VE PARÇALAR TÜRKİYE'DEN TEMİN EDİLECEK'

ABD yapımı hariç tüm ham madde ve parçaların Türkiye'den temin edileceğini söyleyen Aral, sözlerine şu şekilde devam etti:

Fabrikada, 2023 yılında toplam aylık kapasite ilk etapta 8 bin, daha sonra kademeli şekilde aylık 15 bine çıkacak şekilde planlama yapıldı. Makine parkuru buna göre seçildi. Üretimde, 3 vardiya 24 saatlik çalışma temposuna ulaşıldığında, aylık 25 bin adetlik kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu fabrikada sadece mikro kompakt dediğimiz ABD'ye ithalatı mümkün olmayan ve ABD'de üretilmesi gereken ürünler olacak. Ürünlerin ABD yapımı olması için gerekli ABD yapımı parçaların haricindeki tüm ham madde ve parçalar Türkiye'den temin edilecek.

8-12 bin TL emekli promosyonu fırsatı! Kamu bankalarından emeklilere müjde!... Haberi Görüntüle

'EN BÜYÜK SİLAH PAZARI'

Aral, ABD pazarının yalnızca Canik için değil silah üreticilerinin tamamı için en büyük pazar olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

ABD sivil pazarı, dünyada hiçbir ordunun veya kolluk kuvvetin alamayacağı kadar yüksek adette pazar payına sahip. Bu yüzden ABD bizim için çok değerli bir pazar ve ABD'de bulunan geniş kullanıcı portföyü de bizim için çok değerli. Portföy içerisinde her türlü kullanıcı mevcut. Bunlar taktik, spor, ev ve kişisel güvenlik amaçlı kullanıcılar. Mesela dinamik parkur atıcılığı, fabrikasyon üretimde 9 milimetre olarak yakın zamanda olimpik bir branş olacak. Ayrıca gelecekte, 2018 yılında performans ve fiyat puanlamasında kazandığımız ama ABD üretimi olmamamız sebebiyle kaybettiğimiz ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği gibi ABD'nin büyük ihalelerini kaybetmeyeceğiz. Florida'daki fabrikamızla böyle bir durumun tekrar yaşanmamasını sağlamış olacağız. Ayrıca gelecekte 12.7, 20 ve 30 milimetre gibi Avrupa kıtasında üretmekte olduğumuz ürünlerin ABD'de de üretilme imkanı sağlanmış olacaktır.

5 litre ayçiçek yağı 195 TL! O market ayçiçek yağında... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'DE NE YAPIYORSAK ABD'DE DE YAPACAĞIZ'

Aral, ABD'deki yatırımların çok önemli olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bu projemizle bugün Türkiye'de ne yapıyorsak bire bir aynısını ABD'de yapabiliyor olacağız. Bunun paralelinde 2022 yılı başında İngiliz top üreticisi AEI Systems firmasını satın alma hususu çok önemli bir projedir. AEI Systems alımı ile firmamızın uzun zamandır planladığı orta kalibre yani 20 ve 30 milimetre topların üretimi hedefine ulaşmış oldu. Alım için görüşmelerimiz 2019 yılında başladı ama pandemi dolasıyla 2 sene gecikti. Bilindiği üzere İngiltere'de pandemi çok ağır yaşandığı için denetim sürecini yürütmekte zorlandık. Geldiğimiz noktada sürecin tamamlanması için İngiltere'nin izni süreci var. Bu yatırım ile orta kalibre alanına girmemiz yanında, Unirobotics şirketimizde gerçekleştirdiğimiz uzaktan kumandalı ve stabilize sistemlerin silah portföyünü de geliştirmiş olacağız. Her zaman olduğu gibi yine hedefimiz ihracat pazarları olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading