Yandex Metrica

Sitede Ara

A101 hakkında skandal iddia! Türkiye ayağa kalktı

A101 hakkında skandal iddia! Türkiye ayağa kalktı

Kur artışlarında fahiş zamlar yapan, kur düşünce zamları geri çekmeyen zincir market A101 şimdi de asgari ücreti bahane ederek işçi çıkarmaya hazırlanıyor.

Ekonomi

01.04.2024, 19:23

Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden biri olan, kur yükselince doğrudan fiyat artışı yapan ancak kur düşüşünde üç maymunu oynayan A101, şimdi de 2022 asgari ücret zammını bahane ederek işçi çıkaracak. 

Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada, yeni çalışma planlarını sendikaya gönderen A101 işçileri mağazalardaki işçi sayısının düşürüleceğini anlattı.

Tek bir hata ile tapunuz elden gidebilir! E-Devlet hisseli tapu sahiplerini uyardı! Tek bir hata ile tapunuz elden gidebilir! E-Devlet hisseli tapu... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET ZAMMI YÜRÜRLÜĞE GİRMEDEN İŞÇİ ÇIKARIYORLAR

Mağaza Market-Sen tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Sorumlular, yılbaşı ardından başlanacak çalışma planlarını işçilere ulaştırdı.  A101, mağazalarında personel sayısının düşürüleceğini ilan etti. Asgari ücrete gelen zammın ardından patronlar ‘fazla yüklerinden’ kurtulmak istiyor. A101 patronları işçiyi işsiz bırakıp az işçiyle çok iş yaparak cirolarını yükseltmek istiyor” şeklinde açıklamalar yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading