Yandex Metrica

DOLAR

32.54

%0.19 expand_less

EURO

35.05

%0.23 expand_less

ALTIN

2440.30

%0.21 expand_less

BIST

9716.95

%-0 expand_less

BTC ($)

64700.17

%-0.1 expand_more

90 bin memur işten çıkarılacak! Merkez Bankası'ndan konuya ilişkin son dakika açıklaması! Ekonomik kriz İngiltere'yi bitirdi

90 bin memur işten çıkarılacak! Merkez Bankası'ndan konuya ilişkin son dakika açıklaması! Ekonomik kriz İngiltere'yi bitirdi

İngiltere'de yüksek enflasyonla birlikte enerji krizi yaşanıyor. Başbakan Boris Johnson ülkedeki ekonomik buhran sebebiyle 90 bin memurun işten çıkarılması emrini verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Avrupa, Rusya Ukrayna savaşının da etkisiyle enerji krizi yaşıyor. Bir yandan ülkedeki tedarik zinciri de aksarken, yöneticiler bu krizden çıkışın yollarını arıyor.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

90 BİN MEMUR İŞTEN ÇIKARILACAK

Perşembe günü kabinede bakanlara hitap eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hükümet harcamalarını düşürmek için departman sayılarının önemli ölçüde azaltılmasını emretti. Basında çıkan haberlere göre, Başbakan, Whitehall'daki (Devlet binalarının olduğu cadde) beşte birine tekabül eden 90 bin memura kadar işten çıkarma planını anlattı.

Johnson, çalışan sayısını azaltmanın genel halka yardımcı olacak tasarruflar üreteceğini ileri sürdü.

Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Haberi Görüntüle

HÜKÜMETİN MALİYETLERİNİ DÜŞÜRMEMİZ GEREKİYOR

Bakanlara bir ay içinde departmanları için işten çıkarma teklifleri hazırlamalarını emreden Johnson, "Yaşam maliyetini azaltmak için hükümetin maliyetini düşürmemiz gerekiyor. Hükümetin vergi mükelleflerinden önceden aldığı her pound, onların kendi öncelikleri, kendi hayatları için harcayabilecekleri paradır." dedi.

Financial Times'a konuşan bir hükümet sözcüsü, "Başbakan ve bakanlar, kamu hizmetinin halka hizmet etme ve hükümetin önceliklerinde ilerlemeyi sağlama konusunda olağanüstü bir iş çıkardığı konusunda netler. Ancak, ülke genelindeki insanlar ve işletmeler artan maliyetlerle karşı karşıya kaldığında, buna itiliyorlar." dedi.

FT, İngiliz hükümetinin söz konusu işten çıkarmalarla, 3,5 milyar sterlin (4 milyar doların üzerinde) tasarruf sağlayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading