Yandex Metrica
SON DAKİKA
84 milyonun gözü kulağı toplantıdan çıkacak kararda! Emekli rekor zam kapıda 

84 milyonun gözü kulağı toplantıdan çıkacak kararda! Emekli rekor zam kapıda 

Yarın toplanması planlanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ana gündem maddelerinden biri emekliye yapılacak bayram ikramiyesi zammı olacak. Peki, emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:07

Milyonlarca emeklinin gözü yarın yapılması planlanan Kabine toplantısında. Bölgesel ve yerel gelişmelerin değerlendirileceği toplantının en önemli gündem maddesi ise emekliye iki bayramda verilen bayram ikramiyesi olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, toplantının ardından yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında emekli ikramiyesinde artış müjdesini vermesi bekleniyor. 

Yeni ehliyet alanlar dikkat! 12.000 TL para cezası yiyebilirsiniz! B... Haberi Görüntüle

EKONOMİK GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLECEK

zellikle temel gıda maddelerinin ardından temizlik ürünlerinde de KDV indirimi yapıldı. 1 Nisan'dan itirabaren indirim etiketlere yansımaya başladı ancak vatandaşlardan bu indirimin vatandaşlara yansımadığı yönünde şikayetler geliyor. Bu şikayetler üzerine gelinen başlatılan denetimlerde alınan sonuçlar kabinenin gündeminde olacak.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi! Emekli maaşlarına ek ödeme ücretleri... Haberi Görüntüle

YASA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Öte yandan Hükümet, bayramdan önce yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri, ramazan ayı içerisinde oluşturulacak bir torba teklif ile Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Teklifler arasında emekli ikramiyesi de var. Peki emekliler için nasıl bir artış düşünülüyor? İşte detaylar...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklif üzerindeki çalışmaları henüz bitirmişken, bakanlıkların acil talipleri üzerine yeni bir torba teklif üzerinde çalışmanın başladığı ortaya çıktı.

Emekli bayram ödemeleri ne zaman, hangi tarihte yatacak 2024? Emekli... Haberi Görüntüle

ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ YAPILMASI PLANLANIYOR

Hükümetin, ramazan ayı içinde yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri oluşturulacak torba teklifle Meclis gündemine getirmeye hazırlandığı öğrenildi.

Çok sayıda bakanlık, kendisi için önemli ve acil bulduğu düzenlemelerin pakete girmesi için uğraşırken, en ilgi çeken planlamanın Emekli Ikramiyesi olduğu öğrenildi.

Teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da bulunuyor. Bunun için yasal düzenleme yapılarak, “Her yıl enflasyon oranında arttırılır” hükmünün konulması planlanıyor.

Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa, bu ramazan bayramında bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading