Yandex Metrica

7500 TL emekli maaşı alanlar için yeni düzenleme! Taban aylıklar 2 bin TL artmıştı! Yüksek maaş alanlara zam...

7500 TL emekli maaşı alanlar için yeni düzenleme! Taban aylıklar 2 bin TL artmıştı! Yüksek maaş alanlara zam...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Ancak müjdeler bununla sınırlı kalmadı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte merak edilenler şu şekilde.

Ekonomi

27.01.2024, 05:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı bir canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin bir müjde vermiş ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını açıklamıştı. Konuya ilişkin detayları AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu aktardı.

Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Haberi Görüntüle

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ARTACAK MI?

Emekli maaş zamlarının ardından emekli bayram ikramiyesine ilişkin detaylar da merak ediliyor. Bu kapsamda emekli ikramiyesine zam için AK Parti'de hummalı bir çalışma yapılıyor.

Emekli maaş zamlarına ilişkin detaylar merak edilirken Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem konuya açıklık getirdi. 

Faruk Erdem, şunları söyledi:

"7.500 TL'nin altındaki herkesin maaşı 7.500 TL olacak. Üstündekiler için henüz bir şey yok. Henüz kelimesini özellikle kullandım ama önümüzdeki hafta Sayın Akbaşoğlu da açıkladı önümüzdeki hafta Meclis'te bu yasa olarak çıkacak.

İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin sert düştü İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin... Haberi Görüntüle

MART BİTMEDEN YASA ÇIKACAK

Zaten yasal bir düzenleme gerekiyor emeklilere bu ek artışların yapılması için. Tabii o paketin içinde geçici işçilerle ilgili de bir düzenleme de olacak. Onların kadroya geçmesi. Öyle gözüküyor ki Mart bitmeden bu yasalar çıkacak. Nisan maaşlarına da yansımış olacak.

TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na Göktepe 1 kuyusu: 60 milyon kişinin ihtiyacı karşılanacak TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na... Haberi Görüntüle

DÜZENLEMEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Düzenlemeden SSK ve Bağ-Kur emeklileri yararlanacak. Neden memur emeklileri yok işin içinde burada memur emeklilerinin en düşük maaşı 7.901 lira seviyesinde dolayısıyla en düşük taban maaşın üstünde zaten onlar. Dolayısıyla burada 7.500 liranın altında maaş alan SSK ve Bağ-Kurlular yararlanacak.

Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem: Eşitleme olacak mı? Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem:... Haberi Görüntüle

2 BİN LİRALIK ZAM TÜM EMEKLİLERE UYGULANACAK MI?

Tüm emeklilere 2 bin TL artış olmayacak. 5.500 TL alan emeklilere 2 bin TL artış olacak. Ama 6 bin TL alan emekliye 1.500 TL artış olacak.

7.300 TL alan emekliye de 200 TL artış olmuş olacak. 7.500 TL'nin altındaki bütün maaşlar 7.500 TL'ye tamamlanacak. Dolayısıyla her emekliye 2 bin TL diye bir şey söz konusu değil burada."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading