Yandex Metrica
SON DAKİKA
7050 TL ödeme yapılacak! Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Ödemeler için son tarih 1 Eylül

7050 TL ödeme yapılacak! Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Ödemeler için son tarih 1 Eylül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün çiftçilere açıkladığı müjdenin detayları belli olmaya başladı. Buna göre, Elüs üzerinden ürünlerini satan çiftçilere Ziraat Bankası üzerinden 7050 TL ödeme yapılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün, AK Parti kampında çiftçilere müjdesini verdiği buğday ve arpa alımlarına ilişkin duyurunun detayları belli oldu. 

Buna göre, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme, arpaya ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira ödeme yapılacağını duyurmuştu. TMO da dün bu hububat alım desteğinin ayrıntılarını açıkladı.

ATM'lere sakın o kağıt parayı sokmayın! ATM artık o banknotu... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER NASIL ALINACAK?

Buna göre; TMO, 200 işyerinde ve protokol imzalanan 190 lisanslı depoda randevulu alım yapacak. TMO’nun internet adresinde (tmo.gov.tr) yayımlanan lisanslı depolara ürün teslim edenler, bu depolar üzerinden ürününü elektronik ürün senedi (ELÜS) ile TMO’ya satabilecek. Pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacak. Ödemeler, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonist yeni vergi... Haberi Görüntüle

SON GÜN 1 EYLÜL

Bu yılki buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale alımlarında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticiler, cins ve kota sınırlaması olmadan bu ürünlerini TMO’ya satabilecek. Üreticilerin, ton başına verilecek buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ilave hububat alım priminden faydalanabilmek için ürünlerini 1 Eylül’e kadar TMO’ya satmaları gerekiyor. Prim ödemeleri ise bu yıl sonbahar hububat ekim döneminde yapılacak.

Bu haberi duyan İŞKUR'un kapısına koştu! Çalışanlara 25 bin TL'lik... Haberi Görüntüle

SIFIR FAİZLİ KREDİ KULLANMA İMKANI 

Ürününü lisanslı depolar üzerinden ELÜS olarak TMO’ya satanlara ödemeleri peşin yapılacak. Ayrıca yüzde 2 stopaj, yüzde 2 SGK prim kesintisi muafiyeti, ton başına 25 lira nakliye desteği, araç başına 25 lira analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ürün bedelinin yüzde 75’ine kadar sıfır faizli, 9 ay vadeli kredi kullanma imkanı sunulacak.

Zirveyi gören altında ibre aşağı yönde! İslam Memiş açıkladı: Altın... Haberi Görüntüle

BUĞDAY VE ARPA ALIM FİYATLARI

Cinsi Fiyatı (TL/ton)

Makarnalık buğday (2’nci grup) 6.500
Düşük vasıflı makarnalık buğday 6.250
Sert ekmeklik buğday (2’nci grup) 6.050
Diğer ekmeklik buğday (2’nci grup) 6.025
Düşük vasıflı ekmeklik buğday 5.975
Arpa-çavdar-yulaf-tritikale (2’nci grup) 5.500

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading