Yandex Metrica

500 TL'lik banknotta son karar! Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ilk kez duyurdu

500 TL'lik banknotta son karar! Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ilk kez duyurdu

Sosyal medyada yayılan 500 TL'lik banknotlar basılacak iddiaları üzerine Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklamada bulundu. Kavcıoğlu, 'Böyle bir şey konuşulduğunu sanmıyorum. Bir arkadaşın bir tweeti, ciddiye alınacak bir tarafı yok. Böyle bir hazırlığımız da yok.' sözlerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu'nun 500 TL'lik banknot ve 5 TL'lik madeni para basılacağı iddiasını ortaya atmasının ardından sosyal medyanın yeni gündemi bu konu olmuştu. 

Merkez Bankası Genel başkanı ise bu iddialar üzerine yeni bir açıklamada bulundu.

Kavcıoğlu açıklamasında, "Böyle bir şey konuşulduğunu zannetmiyorum. Bir tane arkadaşın bir tweetiyle gündemi bu kadar ciddiye almak doğru değil" sözlerine yer verdi. 

Açıklamasına devam eden Kavcıoğlu, "Bizim böyle bir hazırlığımız böyle bir beklentimiz, vatandaşın veya piyasanın böyle bir beklentisi yok. Enflasyonun bu noktada biraz artış göstermesi bu işi çok bildiğini düşünen arkadaşların yaptığı bir yorum ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok" ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading