Yandex Metrica
SON DAKİKA
Artık 50 YAŞ ALTINDA EMEKLİ olunabilecek! Prim ve yaş şartı tamamen değişti: İşte yeni emeklilik sistemi…

Artık 50 YAŞ ALTINDA EMEKLİ olunabilecek! Prim ve yaş şartı tamamen değişti: İşte yeni emeklilik sistemi…

Devlet tarafından başlatılan yeni emeklilik reformu ile artık 50 yaşın altından emekli olunabilecek. Prim ve yaş şartlarının değiştiği bu yeni sistemde vatandaşlar artık erken emekli olabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

EYT'nin yürülüğe girmesinin ardından başlatılan yeni emeklilik reformu ile ülkemizdeki emeklilik sistemi büyük oranda değişiyor. Emeklilik hayali kuran vatandaşları için güzel haberi duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni emeklilik sistemnin detaylarını paylaştı. 

Altın yatırımcıları 'cuma gününe' dikkat! Dünyaca ünlü bankadan uyarı: Piyasa... Haberi Görüntüle

Eş zamanlı olarak yatırılacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı 4a 4b... Haberi Görüntüle

50 YAŞ ALTI EMEKLİLİK

Bir çok vatandaşın artık 50 yaşın altında emekli olabileceği bu yeni emeklilik sisteminde vatandaşların tüm maduriyetleri giderilecek. Bağ-Kurlular, en hanımları, staj ve çıraklık madurları için bir çok düzenlemenin yapılacağı bu yeni emeklilik sisteminden EYT'de prime takılan vatandaşlar da emekli olabilecek. 

Uzmanlar açıkladı: Ev kiraları sabit kalmaya devam edecek mi? Konut... Haberi Görüntüle

PRİM VE YAŞ ŞARTI DEĞİŞTİ

1999-2005 yılları arasında sigortalı olan vatandaşlara verilecek olan 50 yaş altı emeklilik hakkı haberini Bakan Bilgin duyurdu. 10 yıl çalışma süresini tamamlayan vatandaşlar 3600 prim günü ile emekli olma hakkına sahaip olacak. Prim gün sayısının düşmesi ile birlikte mağdur olan Bağ-Kur'lularda emeklilik hakkı elde edecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading