Yandex Metrica
SON DAKİKA
50 bin euro maaşlı iş! İşte başvuru şartları: Burada garsonlar bile 30 bin euroya işe başlıyor

50 bin euro maaşlı iş! İşte başvuru şartları: Burada garsonlar bile 30 bin euroya işe başlıyor

Almanya, tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı ve finans sektörlerinde çalışacak personel arıyor. 30 bin TL maaşla garson ilanı paylaşıldı. İşte, detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Almanya'da işçi sorunu yıllardır devam ediyor. İşyerlerinde 788 bin 4 işçi açığı olduğu duyuruldu. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı ve finans sektöründe çalışacak personel aranırken, yıllık brüt gelir ortalama 50 bin euro (yaklaşık 1 milyon TL) seviyesine çıkıyor. Bazı restoranlar ise yıllık 30 bin euro maaş vaadiyle Türkiye'den garsonlar getirmeye çalışıyorlar.

TCMB faizi yükseltme kararı aldı! Uzman isimden dolar ve altının... Haberi Görüntüle

ŞİRKETLERİN YÜZDE 40'I PERSONEL BULAMIYOR

Alman ekonomi dergisi Wirtschaftswoche'nin yazısına göre, Almanya'daki şirketlerin yüzde 40'ı uygun personel bulma sıkıntısı çekiyor. 2030'da çalışan nüfus 49.5 milyona düşerken, 2060 yılında ise 35.7 milyona gerilemesi bekleniyor. Bu nedenle, yurt dışından, özellikle de Türkiye'den işçi alımı kolaylaştırılıyor. 

Geçtiğimiz hafta akaryakıta zam gelmişti! 18 Mart Pazartesi güncel benzin,... Haberi Görüntüle

İŞÇİ AÇIĞI 7 MİLYONA ÇIKACAK

Yetkililer, azalan ve yaşlanan nüfusu işgücü açığının temel nedeni olarak gösterirken, 2030 yılına kadar bu açığın 7 milyona çıkması bekleniyor.

Araba hayallerinize kavuşmak için son fırsat! Skoda Octavia 1.5 milyon... Haberi Görüntüle

BRÜT GELİR 50 BİN EURO

Almanya'da sağlık sektörü, mühendislik, IT, ekonomi, işletme, müşteri temsilcileri, inşaat, nakliye ve lojistik, hizmet sektörü, havacılık ve medya gibi alanlarda nitelikli elemanlar aranıyor. Sağlık sektörü, doktorlar, hemşireler ve sağlık araştırmacıları için yıllık ortalama brüt gelir 30 bin Euro'nun üzerindeyken yeni doktorların brüt geliri ise 50 bin Euro'yu aşıyor.

Mühendislik sektöründe, makine, sanayi-kontrol ve elektrik mühendislerinde de büyük açık bulunurken dDil bilen Türk mühendisler uygun iş daveti aldıklarında Almanya'da çalışabiliyor. Yeni başlayan mühendislerin yıllık ortalama brüt geliri 50 bin Euro'dur.

IT sektörü de yoğun bir talep görmektedir. Bilgisayar programcıları, yazılımcılar ve diğer uzmanlar büyük bir ihtiyaç alanındadır. Yazılım geliştiricileri ve bilgisayar mühendisleri çalışma izni alabilirler ve yeni işe başlayanların yıllık brüt geliri ortalama 50 bin Euro'dur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading