Yandex Metrica
SON DAKİKA
40 ila 44 yaş arasındaki vatandaşlara emeklilik geliyor: 1999 ve 2000 sonrası sigortanız varsa… 8 yıl erken emekli olmak için fırsat doğdu

40 ila 44 yaş arasındaki vatandaşlara emeklilik geliyor: 1999 ve 2000 sonrası sigortanız varsa… 8 yıl erken emekli olmak için fırsat doğdu

EYT düzenlemesi kapsamına girmeyen çeşitli sebeplerden dolayı EYT'yi kaçıran vatandaşlara müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. EYT ile emekli olamayanlar için büyük bir prim raporu mu geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı.

Ekonomi

28.02.2024, 10:46

Yasa sayesinde 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanlar, 2000 yılı sonrası sigorta girişi olanlar da emekli olma hakkını yakalayacak. Ayrıca EYT'de prime takılanlara da erken emeklilik fırsatı geliyor. Bağ kurluları için prim eşitlemesi ev hanımları için prim desteği yolda.

Turistik trenlere iki rota daha! Bakan Uraloğlu açıkladı Haberi Görüntüle

EYT DÜZENLEMESİ KABUL EDİLDİ

Uzun yıllardan beri milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla beklenen EYT yasası Mart ayında TBMM'de kabul edildi. Mart ayı boyunca da EYT ile emeklilik için dilekçeler verildi. Yasanın hemen ardından prim sorunu ortaya çıktı. Kademeli prime takılan vatandaşlar prim eşitlemesi Beklerken 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlarda kendilerine erken emeklilik verilmesini talep etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu taleplerle ilgili müjdeyi Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklarken verdi. EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik reformu geliyor. Yeni emeklilik düzenlemesi ile Milyonlarca kişi erken emeklilik hakkını elde edecek. Bu yasa sayesinde kadınlara da erken emeklilik imkanı doğacak. Üstelik ev hanımlarına devlet prim desteği de sağlayacak.

BİM AKTÜEL ÜRÜNLERİ GELDİ! 15 MART CUMA BİM aktüel ürün... Haberi Görüntüle

8 YIL ERKEN EMEKLİLİK İMKANI DOĞACAK

EYT yasasında kapsam dışında kalanlar ile 2000 yılı sonrası sigortalı olanlar için erken emeklilik müjdesini önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni emeklilik reformunun seçimden hemen sonra gündeme geleceğini açıkladı.

Hemen ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin detayları paylaştı. Yeni düzenleme ile birlikte EYT'de prime takılanlar sigorta girişi 1999 ve 2000 sonrası olanlar içinde 8 yıl erken emeklilik imkanı doğacak. Buna ek olarak devlet ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verecek. Ev hanımları çocuk sayısına göre de erken emekli olma şansına sahip olacak.

Elektrik aboneliğinde yeni düzenleme: O bedel alınmayacak! Haberi Görüntüle

PRİM SAYISI DÜŞECEK

Yine EYT'yi kaçıran bağ kurullar için de prim eşitlemesi gündemde. Yeni yasa ile birlikte BAĞ-KUR’da istenen 9.000 gün prim sayısının düşürüleceği tahmin ediliyor. Yeni düzenlemeye ilişkin detayları önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklayacak. Ancak yasa ile birçok vatandaşa 8 yıl erken emeklilik hakkı doğacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading