Yandex Metrica

3600 ek gösterge ile ikramiyelerde ve maaşlarda artış yaşanacak!

3600 ek gösterge ile ikramiyelerde ve maaşlarda artış yaşanacak!

3600 ek gösterge memurların oldukça merak ettiği bir konu. Bu düzenleme SSK ve Bağ-Kur'luları değil yalnızca memur ve memur emeklilerini ilgilendiriyor.

Ekonomi

07.02.2024, 17:50

3600 ek gösterge konusu gündemde. Bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta komisyonlarda görüşülmesi bekleniyor. Fakat bu konu sene sonuna kadar hallolucak bir iş değil. Büyük ihtimalle 2022 yılı içinde senenin ilk yarısına kalmadan 3600 ek gösterge mevzusu çözülmüş olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu:  Emeklilere özel ayrıcalıklar yolda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: Emeklilere özel ayrıcalıklar yolda Haberi Görüntüle

TÜM MEMURLARI KAPSAMIYOR 

Tüm memurlar ve emeklileri bu haktan yararlanmayacak. 3600 ek göstergeye yönelik yapılacak düzenleme öğretmen, hemşire, din görevlisi, polis ve yönetici konumunda olan memurları ve bu pozisyondan emekli olanların kapsayacak.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti: Maaş zamları aynı olacak SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti:... Haberi Görüntüle

EK GÖSTERGE NEDİR?

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı; devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor.

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

MAAŞLARDA ARTIŞ OLACAK 

Peki, 3600 ek gösterge sorunu çözülürse kimler, nasıl yararlanacak ve etkisi ne olacak. Onu da madde madde anlatayım. Geçmişte yapılan düzenleme ile öğretmen ve polislerin ek göstergeleri diğer memurlara göre düşük tutuldu. Polis, uzman jandarma ve erbaşların ek göstergeleri 3000’e çıkartıldı ama istenen 3600 ek gösterge hakkı verilmedi. Ek gösterge düşük kaldığından öğretmen ve polisler emekli olamıyor ve yüksek emekli maaşı, emekli ikramiyesi alamıyor. Yapılacak yeni düzenleme ile 2200 ve 3000 olan ek gösterge 3600’e çıkartılacak.

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

İKRAMİYEYE KATKISI YÜKSEK 

Ek göstergenin aylıklara ve emekli ikramiyesine etkisi polis, öğretmen, polis, din görevlisinde farklı olurken; hemşire ve din görevlisinin aylıklarında etkisi biraz daha yüksek olabilecek. 2008 öncesi memuriyete başlayanlarda 3600 ek göstergenin etkisi ise maaştan çok emekli ikramiyesi ve emekli maaşında görülecek, ikramiyeyi ve maaşı artıracak. 3600 ek gösterge emeklilerde ise aylık 760 lira ile 800 lira arasında bir artış yaratacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading