Yandex Metrica

3600 ek gösterge için ikinci toplantı yapıldı! Dört meslek grubu yerine önerilen teklif belli oldu

3600 ek gösterge için ikinci toplantı yapıldı! Dört meslek grubu yerine önerilen teklif belli oldu

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 Ek Gösterge Komisyonu ek gösterge düzenlemesinin çerçevesi görüşüldü. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Bizim temel yaklaşımımız, sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir.' dedi.

Ekonomi

06.02.2024, 21:56

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için en kritik virajlardan birine girildi. Öğretmen, polis, hemşire, hakim, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik ikinci toplantı bugün gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen 3600 Ek Gösterge Komisyonu'nun ikinci toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

'DÖRT MESLEK GRUBU YERİNE TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI İÇİNE ALSIN'

Komisyon toplantısının basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü belirten Yalçın, şu bilgileri paylaştı: "Toplantıda, ek gösterge düzenlemesinin çerçevesine dair teknik tartışmalar yapıldı. Bizim temel yaklaşımımız sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir."

Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün kaça kadar açık, işlem yapılır mı? Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün... Haberi Görüntüle

'MEMNUNİYET ÜRETİLMESİMİ KAMU TARAFIYLA PAYLAŞTIK'

Toplantıda, tüm kamu çalışanlarının içerisinde yer aldığı adaletli bir düzenleme konusundaki taleplerini dile getirdiklerini aktaran Yalçın, şunları kaydetti: "Kamudaki personel rejimi içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak, tüm kamu çalışanlarının içerisinde kendisini bulacağı bir çerçevede, tazminat yansıtma oranlarını da alarak emekli aylığı ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretilmesini kamu tarafıyla paylaştık. Bu anlamda kamu tarafının bir taslak çalışmasının olduğunu gördük. Bu taslak bizimle paylaşılmadı, bunun yerine bizim hizmet bazlı yaklaşımımız alınmak istendi."

Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket vurgununu bitirecek hamle! Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket... Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 10 MAYIS'TA

Bundan sonraki süreçte 10 Mayıs'ta üçüncü kez bir araya geleceklerini aktaran Yalçın, "10 Mayıs'a kadar Konfederasyonumuzun mutfağıyla Çalışma Genel Müdürlüğü görüşerek iş belli bir yere kadar taşınacak. Çalışma Genel Müdürlüğü, hizmet kollarımızın başkanlarını ve teknik ekiplerini dinleyerek, herhangi bir boşluk olmaması için süreç yönetimi yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

3600 ek gösterge çalışmasının mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması, yıl sonunda ise yasalaşması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading