Yandex Metrica

3600 ek gösterge bekleyenlere müjdeli haber geldi! Hükümet düğmeye bastı

3600 ek gösterge bekleyenlere müjdeli haber geldi! Hükümet düğmeye bastı

Hükümet görevlileri, Memur-Sen ile birlikte 3600 ek gösterge gündemiyle toplandı. Söz konusu toplantılarda, çalışmaya ilişkin görüşler paylaşıldı. Vedat Bilgin, toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

13.02.2024, 17:51

Hükümet görevlileri, Memur-Sen ile birlikte 3600 ek gösterge gündemiyle toplandı. Söz konusu toplantılarda, çalışmaya ilişkin görüşler paylaşıldı. Vedat Bilgin, toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge konusunda ikinci toplantı 16 Mart'ta gerçekleştirilecek

Vedat Bilgin'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

3600 ek gösterge meselesi hepimizin bildiği gibi açık bir temenni olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da teknik çalışmalarını bakanlığımızın bünyesinde gerçekleştirdik. Bu sadece bizim Bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil. Diğer kamu kuruluşlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için de. Kamuda çalışan herkesin de bu sorunun çözümüne dönük beklentileri var.

Belki çok eskiden gelen çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için kariyerde ilerleme ve ödül sistemi olan çeşitli yükseltme kararları, ücretler ve emeklilikte dahil olmak üzere kamu personelinin sorunu farklı düzenlemelerle içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu karar kamu personelimizin adil bir şekilde düzenlemesini kapsamaktaydı. Biz de bu çerçevede meseleyi ele alıyoruz. Hepimizin bildiği gibi bugün hala devam eden küresel pandemi kriziyle karşı karşıyayız. Salgın hala çeşitli varyantlarla etkisini devam ettiriyor. Bunun sağlık boyutu var bir de toplumsal ve ekonomik hayata yansıyan sorunları var. Bu sorunları gün geçtikçe daha çok hissediyoruz.

Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YAKLAŞIK 800 MİLYAR DOLARLIK BİR EKONOMİDİR

Enerji fiyatlarındaki aşırı yükseliş, enerji fiyatlarının dünyada meydana getirdiği maliyet artışları, lojistik problemlerin ortaya çıkışı tedarik zincirindeki kopuş dünyada yeni bir ekonomik kriz atmosferine neden olmuştur. Bu Türkiye’ye de yansımıştır. Türkiye yaklaşık 800 milyar dolarlık bir ekonomidir. Türkiye’nin ekonomik problemlerinin aşılması konusunda önemli adımlar atıyoruz.

Son açıklanan sanayideki büyüme Türkiye’nin nasıl büyüdüğünü gösteren niteliktedir. Makro göstergelerin hepsine baktığımızda sanayiye dayalı büyüme her ay 20 milyar dolarlık gerçekleşme oranı tüm bunlar Türkiye ekonomisinin sağlıklı bir makro istikrara sahip olduğunu göstermektedir.

Çalışma Bakanlığı her şeyden önce sosyal politikaları uygulamakla görevli olan bir bakanlıktır. Geçtiğimiz dönemde uyguladığımız yaklaşımla yeni ekonomik modelin yanında yeni sosyal politikalar sokarak toplumun krizlere karşı korunmasını sağlayacak tedbirler aldık.

İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar güncellenmeden depoları doldurun İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar... Haberi Görüntüle

İLAVE ÖDEMELER YAPACAĞIZ

Enflasyon farkını kamu sözleşmesinde söz konusu edilen farkı vermekle kalmadık. Aynı zamanda sosyal denge desteği verdik. Emeklilerimiz, memur emeklilerimizi, 1500 olan en düşük emekli maaşını 2500 liraya çıkararak tedbirler almaya devam ediyoruz. Elbette zor bir dönemden geçiyoruz. Bunların yeterli olduğunu söylemek mümkün değil biz ilave yapacağız.

Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin TL kredi Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin... Haberi Görüntüle

ADİL BİR ÇÖZÜM SUNACAĞIZ

Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil bir şekilde onların beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapacak kararlılıktayız. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bu sene içerisinde çözeceğini söyledi. Komisyonda meseleler ele alınacak. Kamu kuruluşlarının önerileri değerlendirilecek ve komisyon kararını birkaç toplantı içerisinde alacak. Bunun adil bir çözüm içerisinde olacağını belirtmek isterim.

3600’ün gerçekleşmesi konusunda ortak iradeyi paylaşan Memur-Sen’in bu konuda söyleyecekleri vardır. Sayın Genel Başkana sözü vereceğim ve ardından komisyonun çalışma yöntemini belirleyeceğiz. Bundan sonraki toplantımız basına kapalı olacaktır.

SÜREÇ HIZLANDI

Yüz binlerce kamu çalışanının merak ve heyecanla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde hükümet düğmeye bastı. Süreç hızlandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü düzenleme, şekillenmeye başladı.

Memur maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine etki edecek düzenlemenin görüşüleceği ilk değerlendirme toplantısı bugün yapılacak.

Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine her ay 4 bin 196 lira destek Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine... Haberi Görüntüle

MAYIS AYINDA TBMM'YE GELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında ve Bakanlığın ev sahipliğindeki toplantıya, Memur-Sen yönetiminin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

3600 ek gösterge düzenlemesine dair sunumunun yapılacağı toplantıda, Memur-Sen'in görüşlerinin de alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söylemişti.

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

UNVAN, HİZMET SINIFI VE DERECELERE GÖRE FARKLILAŞIYOR

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading