Yandex Metrica
SON DAKİKA
3600'den yararlanacaklar dikkat! Bu tarihten önce emeklilik dilekçesi verenler binlerce lira kayıp yaşayacak

3600'den yararlanacaklar dikkat! Bu tarihten önce emeklilik dilekçesi verenler binlerce lira kayıp yaşayacak

3600 ek göstergenin açıklanmasıyla beraber, ayrıntıları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 3600 ek gösterge çalışmasının önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması ve yaz tatiline girmeden önce de yasalaştırılması beklenirken emeklilik planı olanlar için çok kritik bir detay gündeme geldi. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

05.02.2024, 21:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü Kabine Toplantısı’nın ardından milyonlarca memur ve memur emeklisinin en büyük sorunlarından biri olan 3600 ek göstergede yeni düzenlemenin ayrıntılarını duyurarak konuya son noktayı koydu. Erdoğan, yıl başından itibaren tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artış yapılacağını belirtti. Detaylara göre 3600 ek gösterge düzenlemesiyle maaşların ne kadar artacağı da belli oldu. Buna göre ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1234 - 1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 - 50 bin 150 lira arasında artacak.

Uzun süredir beklenen açıklamanın ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yeni düzenlemeyi değerlendirdi. Yalçın, “Ek göstergeleri 3600'ün altında kalan kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarında artış yapılması beklentileri karşılayacaktır" diye konuştu.

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim... Haberi Görüntüle

DİLEKÇENİZİ 15 OCAK 2023’E KADAR BEKLETİN

Ek gösterge ile ilgili kanun teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması ve yaz tatiline girmeden önce de yasalaştırılması beklenirken çok kritik bir detay dikkat çekti. Habertürk’te yer alan habere göre, kanun ancak 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihteki tüm emekliler, ek gösterge artışından 15 Ocak’tan itibaren yararlanmaya başlayacaklar. Dolayısıyla bu yıl içinde emekli olanlar emekli aylığındaki artıştan gelecek yıl ocak ayından itibaren yararlanacaklar. Buna karşılık, bu yıl içinde emekli olanlar emekli ikramiyesindeki artıştan hiçbir şekilde yararlanamayacaklar. Kanuna göre, emekli ikramiyesi, emekli olunan tarihte yürürlükte bulunan ek göstergeye göre ödeniyor.Ek gösterge artışı 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği için, mecbur kalınmadıkça emeklilik dilekçelerinin bu tarihe kadar bekletilmesi gerekir. Emeklilik dilekçesini 14 Ocak 2023 tarihinde verenler dahi ikramiye bakımından ek gösterge artışından yararlanamayacak.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading