Yandex Metrica

309 MİLYON TL İADE EDİLECEK! O ödemeyi geri alabileceksiniz? İade için başvuru yapılacak mı?

309 MİLYON TL İADE EDİLECEK! O ödemeyi geri alabileceksiniz? İade için başvuru yapılacak mı?

Koronavirüs salgını döneminde toplum sağlığının korunması belirli kurallar kondu. Belirlenen yasaklara uymayanlara ise çeşitli cezalar kesildi. Anayasa Mahkemesi cezaların iadesine karar verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Koronavirüs cezası iadesi nasıl alınacak, sorusu söz konusu cezayı ödeyenler tarafından araştırılıyor. Koronavirüs döneminde ödenen cezalar için gelen son dakika haberine göre salgın döneminde kesilen cezaların iade edilmesine kararı alındı. Salgın döneminde toplumun sağlığı için uygulanan başta sokağa çıkma yasağı olmak üzere maske takmama gibi çeşitli sebeplerden ötürü pandemi cezası alan 321 bin kişinin ödemiş olduğu 309 milyon TL’lik tutarın iadesi için alınan karar uygulanmaya başladı. 

Anayasa Mahkemesi koronavirüs salgını döneminde alınan cezalar için emsal niteliğinde bir karar alarak ödenmiş olan para cezalarının iade edilmeyeceğini dair hükmü iptal etmiş ve bunun üzerine yeni bir karar almıştı. Buna göre cezaları ödeyen vatandaşları ödedikleri miktarlar iade edilecek. 

4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları neler? 4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları... Haberi Görüntüle

2,7 MİLYAR TL’LİK CEZA SİLİNDİ

NTV’nin aktardığı son habere göre pandemi süresi boyunca maske takmama ve sokağa çıkma yasağını ihlal etme gibi toplam da para cezası kesildi. Cezanın miktarı 3 milyar TL idi. Ancak cezası kesilenlerin büyük bir kısmı cezayı ödedi. 1 milyon 67 bin 485 kişinin ödememiş olduğu 2,7 milyar TL’lik cezalar silindi.

Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008 ve sonrasına dikkat! Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008... Haberi Görüntüle

309 MİLYON TL İADE EDİLECEK

Koronavirüs salgını döneminde belirlenen yasaklara uymayan 1 milyon 388 bin 865 kişiye toplamda 3 milyar TL'yi bulan cezalar kesildi. Borcunu ödeyen kişilere ise ödedikleri miktarın iade edileceği belirtildi. Pandemi döneminde kesilen cezalarını ödeyenler için iade sürecin ayrıntıları belli olmaya başladı. Buna göre 321 bin 380 kişinin ödemiş olduğu toplam da 309 milyon TL’lik tutarın iade edilmesine karar verildi.

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan emsal kararla pandemi döneminde kesilen cezaları ödemeyenlerin cezaları Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile silinerek tahsili yapılmayacağı belirtilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading