Yandex Metrica
SON DAKİKA
300 BİN LİRALIK KONUT ÖDEMESİ: Süreç resmen başladı! E-devlet üzerinden başvuru: Nakit destek ödemesi…

300 BİN LİRALIK KONUT ÖDEMESİ: Süreç resmen başladı! E-devlet üzerinden başvuru: Nakit destek ödemesi…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evi olmayan vatandaşlara evlerini yapmaları için destek ödemesi sağlıyor. Konut yapımı için destek ödemesi şartları belli oldu.

Ekonomi

12.02.2024, 20:56

İhtiyaç sahiplerine sosyal destek ödemelerini sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda evi olmayan vatandaşlara destek vererek kendi evlerini yapmaları için ev yapımı destek ödemesi yapıyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın konut yapımı destek ödemesi şartları ve detayları... 

ŞOK Markete o ürünler kapış kapış satıldı! 24-26 Mart 2024... Haberi Görüntüle

EVİ OLMAYAN VEYA EVİNİ YAPTIRACAKLARA 300 BİN TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen barınma yardımı için şartlar merak edilirken ev yapımı için karşılıksız olarak 300 bin TL'lik ödeme yapılacağı kaydedildi. Prefabrik ev almak isteyenlere 200 bin TL'ye kadar yapılacak ödeme evini tamir etmek isteyen ihtiyaç sahiplerine ise 35 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. 

Nakit olarak ödenecek yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden kolayca baivuruları yapmaları gerekiyor. İhtiyaç sahiplerine ödenen destek ödemesi için çeşitli şartlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlendi. 

Akaryakıtta çifte zam! Benzin ne kadar oldu? Motorin kaç TL?... Haberi Görüntüle

EV TADİLATI DESTEĞİ İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemesinden faydalanmak için kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te 1'i (8 bin 500 TL üzerinden kişi başına düşen gelir 2.385,60 TL'yi geçmemelidir) kadar olması gerekmektedir. Öte yandan hanede yaşayanlardan yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi durumları olan herhangi bir varsa bu da özel şartlara dahil olur. Evin tapusu başvuracak kişinin üzerine olduğu durumda başvuru önünde bir engel kalmamaktadır. Bu şartların tümünü sağlayan vatandaşlar destek ödemesinden faydalanabilmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading