Yandex Metrica
SON DAKİKA
3 bin 336 TL hesaplara yatırıldı: Hemen paranızı çekebilirsiniz!

3 bin 336 TL hesaplara yatırıldı: Hemen paranızı çekebilirsiniz!

Vatandaşları sevindiren haber geldi. Yüz binlerce vatandaşın hesabına bugünden itibaren ödemeler yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım maaşları hakkında açıklama yaptı. Ödemelerin bugün başladığı bilgisi verildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:48

Devlet evinde engelli, bakıma muhtaç kişilere bakanlara her ay 3 bin 36 TL ödeme yapılıyor. Bu anlamda, ödemeler her ay il il gerçekleştiriliyor. Ödemelerin yatıp yatmadığı da SMS ya da e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

Emeklinin yüzü bu haberle gülecek! Emekliye kalıcı iyileştirme için yeni... Haberi Görüntüle

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Yanık, ”Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik.

Ödemelerimizi şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, “Bu yapacağımız ödeme ile birlikte bu yılın ilk 8 aylık döneminde ortalama 544 bin kişiye toplamda 11 milyar 353 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nda bulunuyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” sözlerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading