Yandex Metrica
SON DAKİKA
2023'te rekor üstüne rekor kıracak! Ünlü ekonomist altın yatırımcılarına müjdeli haberi verdi

2023'te rekor üstüne rekor kıracak! Ünlü ekonomist altın yatırımcılarına müjdeli haberi verdi

Altın fiyatlarında yeni hafta yeni rekorları beraberinde getirdi. Ons altın 1944 dolar seviyeleri ile 9 ayın rekorunu kırarken gram altın 1174 TL ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Altında yeni rekor sonrası Altın ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen yeni zirveler için kritik seviyeye dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:21

Ekim ayından sonra ons altın tarafında düşüş tarafında pozisyon alan yatırımcıların bu pozisyonlarını kapatmasıyla beraber hızlı bir yükselişi gördük. 1620 dolardan hızlı bir şekilde 1800 dolarlı seviyelere geldik. Fed'in politikaları netleşince fonların ilgisi arttı ve ons altın bu kez 1920 dolarları aştı.

Bu yıl emeklilerin yüzü gülecek! Emekliye her alanda destek: Emeklilere... Haberi Görüntüle

FAİZ İNDİRİMLERİ BAŞLAYINCA NE OLACAK 

Altın için tabi bu fiyatlamalar çok hızlı oldu. Yılın başında ons altının biraz daha dengeli gitmesi beklenirdi. Faiz artırımlarının yavaşlayıp duracağı beklentisi altın fiyatları için hızlı yükselişi getirdi. Yatırımcıların aklında şu var artık: Peki faiz indirimleri başlayınca ne olur?

Çiftçiye yüzde 75 bakanlık desteği! O tarihe kadar herkes başvurusunu... Haberi Görüntüle

ZİRVE SEVİYELERİ GÖRÜLECEK 

Bu anlamda altın fiyatları için 2023 yılının ilk yarısı bundan sonraki süreçte dengeli geçebilir. Yılın ikinci yarısında resesyon endişelerinin zayıfladığı, faiz indirimlerinin başlayacağı beklentisi ons altını 2070 zirve seviyelerine hatta onun üstüne de taşıyabilir. Buradaki asıl kritik olan soru eğer altın fiyatlarında bir geri çekilme olur mu bir dengelenme olur mu?

Eğer ons altın tarafında 1868 dolar düzeyinin altına sarkma görmezsek; 2023 yılında zirve seviyelerinin aşılacağı konusunu konuşmaya başlayabiliriz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading