Yandex Metrica

2022 yılında dünya ekonomisinde yaşanacaklar! Yeni yılda dünyayı neler bekliyor?

2022 yılında dünya ekonomisinde yaşanacaklar! Yeni yılda dünyayı neler bekliyor?

Dünya ekonomisi, çalkantılarla geçen 2021 yılını bitirirken, 2022 yılının getireceği ekonomi hareketliliklerini bekliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:34

Dünya ekonomisi, 2021 yılında Kovid-19'un getirdiği sıkıntılarla boğuştu. 2021 yılında dünya genelinde enflasyon dalgası, enerji ve gıda sıkıntıları çokça yaşandı. Avrupa'da hala devam eden enerji sıkıntısı ve Afrika'da yaşanan gıda yetersizliği 2021 yılında bolca gündem oldu. 

2022 yılında FED'in politikaları ve bölgesel sorunlar yaşanacağı öngörülüyor. 

2021'in son aylarında piyasalar yeni çıkan Omicron varyantıyla bir daha sarsılmıştı. Varyant sebebiyle küresel finans ve emtia piyasalarında ciddi zararlar oluştu. 

Uzmanlara göre 2022 yılında pandemi şiddetlenirse, halihazırda zorda olan tedarik zincirinin kopup, küresel ekonomiye ciddi tehditler oluşturabileceğini bildiriyor. 

Yeni varyant için en büyük riski hissedecek sektör ise turizm geliyor. 

Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni sınır kapısı geliyor! Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni... Haberi Görüntüle

GIDA FİYATLARI 

Küresel ısınmanın büyük doğa felaketlerini beraberinde getirmesi ile gıda krizleri de artabilir. 2021 yılında olumsuz hava olayları kahvenin raf fiyatlarına direkt olarak yansımışken 2022 yılında da bu tarz felaketlerin yaşanması gıda krizini tekrardan tetikleyebilir. 

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

ABD MERKEZ BANKASI KARARLARI 

2022 yılında 2021 yılında olduğu gibi FED'in para politikasında sıkılaşmasının devam etmesi beklenirken, bunun parasal krizleri tetikleyebileceği öngörülüyor. 

Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma Bakan Işıkhan geleceğin mesleklerini duyurdu! Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma... Haberi Görüntüle

ÇİN EKONOMİSİ

2021 yılının üçüncü çeyreğinde Çin ekonomisi neredeyse durma noktasına gelmişti. Evergrande firmasının borç krizi ile başlayan ve emlak sektöründe yaşanana krizler, Çin'in 2022 yılında bu krizlerin devamını yaşaması bekleniyor. 

Buna göre, Çin ekonomisinin yüzde 25'ini oluşturan emlak sektörü daha da gerileyebilir. Dünyanın en büyük ikinci ekomoisinde yaşanacak problemler küresel ekonomiye de yansıyacaktır. 

Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Haberi Görüntüle

POLİTİK KARIŞIKLIK 

Dünyanın birçok yerinde yaşanan bölgesel krizler, küresel ekonomiyi etkiliyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim bu krizlerin ortaya çıkmasındaki örneklerden sadece biri olarak görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading