Yandex Metrica
SON DAKİKA
2022 yılına bu metaverse coinler damga vuracak! Yatırımcısını emekli bile yapabilir

2022 yılına bu metaverse coinler damga vuracak! Yatırımcısını emekli bile yapabilir

2021 yılı, kripto para yatırımcıları için kelimenin tam anlamıyla rüya gibi geçti. Son çeyrekte patlayan metaverse ve web 3.0 furyası bu alanda ilerleyen coinlerin fiyatını uçurdu. Peki bu metaverse furyası 2022 yılında devam edecek mi?

Ekonomi

23.01.2024, 18:36

NOT: Bu içerik, sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir.

Coinkolik, 2022'de büyük potansiyel taşıyan ve izlenmesi gereken 10 metaverse coini listeledi. İşte, o coinler...

Verasity (VRA) – 146 Milyon Dolar

Verasity, kendisini e-spor, video eğlencesi için bir protokol ve ürün katmanı platformu olarak tanımlıyor. Yayıncılar, reklamcılar için etkileşimi ve reklam gelirini artırma misyonuyla Ethereum blok zincirinin üzerine inşa edilmiştir.

VRA’nın görüş kanıtı protokolü, kullanıcıların dikkatleri karşılığında token kazanmalarını sağlamak için Metaverse’e kolayca entegre edilebildiğinden, Verasity, 2022’de izlenmesi gereken iyi projeler arasındadır.

CoinGecko verilerine göre yazı yazıldığı sırada VRA, 24 saatlik 26 milyon dolarlık işlem hacmiyle 0.032 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 146 milyon dolar olan VRA’nın dolaşımda 4.47 milyar token arzı var. VRA’yı KuCoin, Gate.io, Uniswap, Bittrex gibi birçok büyük borsadan satın alabilirsiniz.

Alien Worlds (TLM) – 268 Milyon Dolar

Alien Worlds, WAX blok zincirindeki en popüler oyundur ve piyasada en az bilinen kripto para oyunlarından biridir. Kullanıcıların Trillium madenciliği yapmasına izin veren oyna-kazan oyunu olan blok zinciri tabanlı bir NFT oyunudur.

Oyunun benzersiz bir yönü, kullanıcıların nasıl arazi satın alabilecekleri ve arazilerinde madencilik için başkalarından ücret talep edebilecekleridir. Yazı yazıldığı sırada, en ucuz Arazi 15.550.53 WAX, kabaca 7.905 dolar olarak listelendi. 2022’de parlak bir geleceği olan Alien Worlds’ün oyunu geliştirmeye ve güncellemeye devam edeceğine ve bu sayede daha fazla kullanıcıyı oyuna çekeceğine şüphe yok.

CoinGecko verilerine göre yazı yazıldığı sırada TLM, 24 saatlik 54 milyon dolarlık işlem hacmiyle 0.21 dolardan işlem görüyor. 268 milyon dolarlık bir piyasa değeri ile dolaşımdaki arzı 1.240 milyar TLM’dir.

Wilder World (WILD) – 261 Milyon Dolar

Wilder World, Unreal Engine 5 ile inşa edilmiş, Ethereum tabanlı, sürükleyici bir 5D Metaverse’dir. Wilder World Metaverse, hala geliştirme aşamasındadır, ancak kullanıcıların çeşitli arabalar, spor ayakkabılar, binalar ve çok daha fazlasını satın almalarına izin verecektir.

Buna ek olarak, Wilder World, likit, merkeziyetsiz ve topluluk liderliğindeki ilk NFT pazarı olmayı hedefliyor.

2022 Wilder World için heyecan verici bir yıl olacak çünkü ultra gerçekçi Unreal Engine 5 ile inşa edilecek.

Yazının yazıldığı sırada WILD, 24 saatlik 5 milyon dolarlık işlem hacmiyle 3.11 dolardan işlem görüyor. Dolaşımdaki arzı 83,6 milyon, piyasa değeri 261 milyon dolar. WILD’i KuCoin, Uniswap, Gate.io, MEXC, BitMart, Bitget ve daha fazlasından satın alabilirsiniz.

Chromia (CHR) – 490 Milyon Dolar

Chromia, insanların gerçek dünyada merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırır. Eşsiz bir mimariye sahiptir, Ethereum ile çalışır ve geliştiricilerin uygulamalarını yedi ila on kat daha hızlı kodlamasını sağlar.

CHR’nin gelecek yıl 1 milyar doların üzerinde bir değerleme görme olasılığı yüksek. Chromia, 59 milyar doların üzerinde devasa bir değerlemeye sahip olan Solana’nın rakibi. Yarım milyarın altında bir piyasa değeriyle, CHR’nin özellikle ekosistemlerini büyütmeye devam etmeleri halinde önümüzdeki yıl önemli fiyat artışları görebilecek gibi duruyor.

Şu anda CHR, 0,82 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 506 milyon dolar ve 24 saatlik işlem hacmi 90 milyon dolar. CHR’yi Binance, KuCoin, Huobi Global, Bithumb, Gate.io, FTX ve daha fazlasından satın alabilirsiniz.

CEEK VR (CEEK) – 495 Milyon Dolar

CEEK VR platformu, müzik akışı ve yayıncılığının geleceği olmayı hedefliyor. Şu anda Best Buy ve Target gibi büyük perakendecilerde bulunan patentli bir VR kulaklığı içerir. Ayrıca CEEK VR, Lady Gaga, Demi Lovato, Ziggy Marley ve birçok sanatçıları bünyesinde bulundurur.

2022’de kendini daha da geliştirecek olan CEEK VR yazılımdan fazlasını sunuyor. VR 4D kulaklıkları, kullanıcıların harici bir donanıma ihtiyaç duymadan kendilerini benzersiz bir Metaverse içine sokmalarını sağlar.

Yazı yazıldığı sırada, CEEK 0,66 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değeri şu anda 495 milyon dolar ve 24 saatlik işlem hacmi 18 milyon dolar. CEEK’i PancakeSwap, Gate.io, MEXC, LBank ve birçok borsadan satın alabilirsiniz.

WAX (WAXP) – 901 Milyon Dolar

2017’de kurulan WAX, The Worldwide Asset eXchange™’in kısaltmasıdır. NFT’ler, koleksiyonlar ve video oyunları için dünyanın en çevre dostu blok zinciri olarak adlandırılıyor. WAXP, WAX blok zincirindeki yerel tokendir ve video oyunları, koleksiyon ürünleri, NFT’leri satın almak için para birimi olarak kullanılır.

WAX ayrıca Alien Worlds, Farming Tales, Prospectors, R-Planet ve daha fazlasını içeren düzinelerce popüler oyna-kazan Metaverse oyununa da ev sahipliği yapıyor. Diğerleriyle karşılaştırıldığında, WAX’ın avantajı, kullanıcıların gaz ücreti ödemek zorunda olmamasıdır. 

WAXP, ekosistemlerinde ana para birimi olarak kullanılan WAX blok zincirindeki yerel kripto para birimidir. Yazı yazıldığı esnada, WAXP 0,47 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 901 milyon dolar ve 24 saatlik işlem hacmi 30 milyon dolar. WAXP’yi Binance, KuCoin, Bittrex, Crypto.com başta olmak üzere birçok borsadan satın alabilirsiniz.

The Sandbox (SAND) – 5 Milyar Dolar

Piyasadaki en değerli Metaverse projelerinden biri olan The Sandbox gelecek yıl için çok büyük bir potansiyele sahip. Alfa sezonunu başarıyla tamamlayan ekip, yakında ikinci bir Alfa sezonuna hazırlanıyor.

Sandbox, Ethereum tabanlı bir 3D Metaverse olup, kullanıcıların arazi arsalarını satın almalarına ve bunlardan para kazanmalarına olanak tanır. Ödül kazanmak için görevler, oyunlar ve meydan okumalar içeren oyunlaştırılmış bir deneyim sunar. Sandbox, indirilebilir bir istemciye sahip olduğundan, diğer Metaverse projelerine kıyasla rakipsiz bir kaliteye sahiptir. The Sandbox’ın dünyasını tanımlamanın en iyi yolu Minecraft ve Fortnite arasındaki bir kombinasyondur.

Yazı yazıldığı sırada platformun yerel tokeni SAND, 24 saatlik 680 milyon dolarlık işlem hacmiyle 5.54 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 6.33 milyar dolar ve Binance, KuCoin, Huobi Global, Bithumb, Gate.io, FTX, Uniswap, Gemini, Kraken ve gibi birçok borsadan SAND satın alabilirsiniz.

Decentraland (MANA) – 4.3 Milyar Dolar

Gelecek yıl önemli fiyat kazanımlarıyla yüksek potansiyele sahip başka büyük proje de Decentraland. 3D blok zinciri tabanlı bu Metaverse, oyuncuların arazi arsaları satın almalarına ve sanal evreni keşfetmelerine olanak tanır.

Decentraland, Şubat 2020’den beri halka açık olan, kripto para piyasasında uzun süredir var olan 3D Metaverse projesi.

Decentraland halihazırda piyasadaki en yüksek değere sahip projelerden biri olsa da, Decentraland üzerine daha fazla platform inşa edildiğinden, MANA fiyatını kolayca ikiye veya üçe katlayabilir.

Yazı yazıldığı esnada MANA, 24 saatlik 293 milyon dolarlık işlem hacmiyle 3.24 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 4,3 milyar dolar ve Binance, Coinbase Exchange, KuCoin, FTX, Kraken ve birçok borsadan MANA satın alabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading