Yandex Metrica

2022 asgari ücrette rekor artış! 4 bin liranın üstünde olacak

2022 asgari ücrette rekor artış! 4 bin liranın üstünde olacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona gelindi. Bugün açıklanması beklenen kararda asgari ücretin 4 bin liranın üstüne çıkması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise saat 15:00'da asgari ücreti açıklayacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:28

Yeni asgari ücreti tespit çalışmaları devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü toplantısı sona erdi. Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren ve dolaylı olarak 30 milyona yakın kişiyi etkileyecek olan asgari ücrette zam kararının bugün çıkması bekleniyor. 2022’de uygulanacak asgari ücreti bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacak olması ise dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 15:00’da açıklaması bekleniyor.

Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk adım atılabilir Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk... Haberi Görüntüle

4 BİN TL'NİN ÜZERİNDE OLACAK

Yaklaşık 3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kaldığı bir asgari ücret rakamı söz konusu. Bugün açıklanması beklenen kararda asgari ücretin 4 bin liranın üstüne çıkması bekleniyor.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

'BAYRAM HAVASI YARATACAK'

Henüz taraflar mutabakata varamasa da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Bayram havası yaratacak" bir rakam olacağını ifade etmişti.

Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi! İşte 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi!... Haberi Görüntüle

KİM NE DEDİ?

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, "TİSK'in 3 bin 100 lirayı uygun bulduğunu, Türk-İş'in ise 3 bin 900'ün altına düşmediğini" söyledi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise daha sonra yaptığı açıklamada "3 bin 160 TL gibi bir teklifimiz olmadı, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat da "İşveren kesimiyle uzlaşmazlıklarımızı maalesef gideremedik. Ay sonuna kadar zamanımız var" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading