Yandex Metrica
SON DAKİKA
2022 asgari ücrete prim dopingi! İşçinin cebine bakın ne kadar para girecek

2022 asgari ücrete prim dopingi! İşçinin cebine bakın ne kadar para girecek

Yaklaşık 6 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücrete prim dopingi yolda. İşveren ile işçi sendikaları SGK priminin 5 puan düşürülmesi konusunda uzlaştı. Hükümetin de teklifi uygun görmesi halinde SGK primi yüzde 14'den yüzde 9'a düşecek.

Ekonomi

23.01.2024, 18:28

Milyonlarca insanın gözü kulağı asgari ücret zammında. Asgari ücrette 4. ve son toplantı öncesi yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi? Haberi Görüntüle

PRİM DOPİNGİ

Sabah'ın aktardığı bilgiye göre; asgari ücrete prim dopingi yolda. İşveren ile işçi sendikaları SGK priminin 5 puan düşürülmesi konusunda uzlaştı. Yapılacak düzenlemeye göre asgari ücrete hazine desteği gelirken bu 2022 maaşını artıracak. İşverene maliyet düşecek, vergi diliminde değişiklik olacak ve AGİ ile SGK priminde de destek artacak. Yüzde 14'lük SGK priminin yüzde 5'e düşürülmesi de asgari ücret son toplantısında masada olacak. Hükümetin de teklifi uygun görmesi halinde SGK primi yüzde 14'den yüzde 9'a düşecek. İşverenden yüzde 6, işçilerden de yüzde 3 prim kesilecek. Asgari ücrete yüzde 35-40 arasında zam yapıldığı taktirde işçinin cebine ayda net 250 lira fazla para girecek. İşverenin de işletme maliyeti düşecek.

Fed'in faiz kararına piyasalardan ilk tepki! Dolar sert düştü, altın... Haberi Görüntüle

'BAYRAM HAVASI YARATACAK'

Asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon işçi bulunduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili olarak ''Ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz. Çalışanlarımız için, özellikle düşük gelirli asgari ücretle çalışanlarımız için bir bayram havası yaratacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Kiracılar ve ev sahiplerine son bir hafta süre! Bakanlığın uyarılarını... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ KALKACAK MI? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücretten vergi meselesi, asgari ücret çalışmalarımızda alternatif olarak önümüzde duruyor yani birkaç alternatif var, verginin ortadan kaldırılması, gelir vergisinin kaldırılması vesaire gibi. Onların üzerinde duruyoruz." demişti.

3 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak? Milyonları ilgilendiren ödemede... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek hükümet kanadından yapılan açıklamalar pozitif yönde. 2022 yılı çalışan maaşları için asgari ücretin 4 bin 70 TL olması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading