Yandex Metrica
SON DAKİKA
2022 Asgari ücret ne kadar olacak? O gazeteci resmen açıkladı! Büyük zam geliyor

2022 Asgari ücret ne kadar olacak? O gazeteci resmen açıkladı! Büyük zam geliyor

2022 Asgari ücret görüşmelerinin tarihi yaklaşırken, uzman ekonomistlerden ve gazetecilerden 2022 Asgari ücretin ne kadar olacağına dair iddialar gelmeye devam ediyor.

Ekonomi

28.01.2024, 19:07

2022 asgari ücret ne kadar olacak? Türkiye, birkaç haftadır bu konu üzerine araştırmalar yapıyor. Bu yıl, artan enflasyon ve fahiş fiyatlar da düşünüldüğünde, asgari ücrete 45 yılın rekor zammı geleceği tahmin ediliyor.

Ankara kulislerini yakın takip etmesiyle bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugün köşesinde 2022 Asgari ücret ne kadar olacak? başlığına yer ayırdı. Peki, Ankara'da neler konuşuluyor? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte, Selvi'nin aktardıkları...

Köşesinde asgari ücret yönündeki yükseltme beklentilerinin doğru olmadığına değinen Abdulkadir Selvi, hükümetin 2022 Asgari ücret görüşmeleri öncesinde çok yoğun çalıştığını sözlerine ekledi. Selvi'ye göre hükümet, asgari ücret zammının yanında hane halkı gelirinin artması için de birtakım çalışmalar yürütüyor.

2022 asgari ücret

Hem eviniz hem içiniz ısınacak! Aile Bakanlığı'ndan şartsız 3.500 TL... Haberi Görüntüle

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? ABDULKADİR SELVİ RESMEN AÇIKLADI

2022 Asgari ücret zammı hakkında Selvi şunları yazdı;

"Asgari ücretle ilgili olarak yanlış bir tartışma yürütüldüğünü görüyorum. Rakamlar havada uçuşuyor. Öyle yüksek rakamlar söyleniyor ki asgari ücret ne kadar yükseltilirse yükseltilsin kimseyi tatmin etmeyecek. Beklentinin bu kadar yükseltilmesi doğru değil. Asgari ücretin yükseltilmesi yönünde çalışma yapılıyor. Asgari ücret net olarak 2 bin 825 TL. Önümüzdeki yıl için asgari ücretin net olarak 3 bin 500 ya da 3 bin 600 lira olmasının üzerinde duruluyor. Sadece asgari ücretin artırılması değil, hane halkının gelir seviyesini yükseltmek için bir dizi hazırlık yürütülüyor"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading