Yandex Metrica
SON DAKİKA
2008 ve öncesinde prim borcu olanlar bu haber sizi ilgilendiriyor! SGK yeni planı duyurdu: Başvuru yapanlar toplu para alacak!

2008 ve öncesinde prim borcu olanlar bu haber sizi ilgilendiriyor! SGK yeni planı duyurdu: Başvuru yapanlar toplu para alacak!

SGK, prim ödemesinde sıkıntı yaşayanlar için kolları sıvadı. Yapılacak yeni düzenlemeyle 3600 gün prim ödeyerek kısmi emeklilik hakkı elde edenler, prim borçlarını ödeyerek toplu para alabilecekler. Ancak fırsattan, 2008 öncesi ve sonrası prim borcu olanlar faydalanabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:49

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödemesinde zorluk yaşayanlar için yeni bir yol haritası çizecek. SGK'nın açıkladığı plana göre, 3600 gün prim ödemesi yaparak kısmi emeklilik hakkı elde edenler, prim borçlarını ödeme şartını yerine getirdikleri takdirde toplu para alabilecekler. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mustafa Şen açıkladı yanıtladı: Emekliye... Haberi Görüntüle

KISMİ EMEKLİLİK HAKKINA SAHİP OLABİLECEKLER 

Bu uygulamayla birlikte, prim borcu olan vatandaşlar hem kısmi emeklilik hakkı elde edebilecekler hem de borçlarını ödeyerek birikim yapma imkanı bulacaklar. Bu sayede, emeklilik planları için finansal açıdan daha sağlam bir temel oluşturma fırsatı yakalayacaklar.

SON DAKİKA! Emekli promosyon başvuru tarihleri belli oldu! Haberi Görüntüle

SGK'YA BAŞVURARAK TOPLU ÖDEME ALABİLİRSİNİZ

SGK'nın yeni planına başvuru yapmak için vatandaşların, öncelikle 3600 gün prim ödemesi yapmış olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra, prim borcu olan kişilerin de öncelikle prim borçlarını ödemeleri gerekiyor. Bu şartları sağlayan kişiler, SGK'ya başvurarak toplu para alma fırsatını elde edebilirler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading