Yandex Metrica

2008 krizini önceden bilen Dr. Roubini yeni felaketi açıkladı! Yüzde 40 düşecek

2008 krizini önceden bilen Dr. Roubini yeni felaketi açıkladı! Yüzde 40 düşecek

Krizleri bilen adam olarak tanınan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD ekonomisinde sert bir iniş beklediğini ve SP 500'ün yüzde 40 oranında düşebileceğini tahmin etti.

Ekonomi

04.04.2024, 13:00

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD ve küresel ekonomide 2022 yılında, kötü ve uzun süreli bir resesyon beklediğini açıkladı. 

Resesyonun 2023 yılında da devam edeceğini tahmin eden Roubini, bunun S&P 500'de keskin bir düzeltmeyi de beraberinde getieceğini iddia etti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

YÜZDE 40 DÜŞÜŞ YAŞANACAK 

Roubini Macro Associates Başkanı ve CEO'su olan Roubini, dün yaptığı açıklamada, bir resesyon durumunda S&P 500'ün yüzde 30 düşebileceğini belirtirken, "bir sert iniş" yaşanması durumunda S&P 500'ün yüzde 40 düşmesini beklediğini de ifade etti.

Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Haberi Görüntüle

YÜZEYSEL BİR RESESYON OLMAYACAK 

2008 yılında yaşanan krizi önceden tahmin etmesi sebebiyle Dr. Kıyamet olarak adlandırılan Roubini, ABD'de basit, yüzeysel bir resesyon yaşanacağını söyleyen şirketlere ve hükümete yüksek borç rasyolarına bakmalarını tavsiye etti. 

Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız geri ödemesiz 5.000 TL! Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız... Haberi Görüntüle

'KİMİN ÇIPLAK YÜZDÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ'

Roubini, faiz oranları ve borç servis maliyetleri arttıkça "pek çok zombi kuruluş, zombi hane halkı, şirket, banka, gölge banka ve zombi ülkeler ölecekler. Böylece biz kimin çıplak yüzdüğünü göreceğiz" dedi.

Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek şart... Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek... Haberi Görüntüle

ABD'NİN ENFLASYON HEDEFİ İMKANSIZ BİR GÖREC 

Roubini demecinde, ABD ekonomisinde yüzde 2 enflasyon hedefini bir sert iniş olmadan gerçekleştirmenin Fed için "imkansız görev" olduğunu belirtirken, Fed'den bu hata 75 baz puan, Kasım ve Aralık'ta 50'şer baz puan faiz artırımı beklediğini de vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading