Yandex Metrica

200.000 TL devlet hibesi! Kendi evini yapacaklara müjde! Milli Emlak kelepir fiyatına satışa çıkardı

200.000 TL devlet hibesi! Kendi evini yapacaklara müjde! Milli Emlak kelepir fiyatına satışa çıkardı

Milli Emlak 656 TL taksitle hazine arazisi satıyor üstüne prefabrik ev kondurana devlet 200.000 TL hibe para veriyor. Devam eden konut seferberliği kampanyası ile Çevre Şehircilik ve iklim bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunulan yeni hazine arazileri ve arsa satışları için Mayıs 2023 ilanları yayımlandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Mülkiyeti hazineye ait olan ve atık durumda kalan hazine arazileri kelepir fiyatlara taksitle satışa sundu. Yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da barınma yardımı kapsamında üzerine prefabrik ev yapan kişilere ödenecek olan hibe para yardımı ilan edildi. 

Altın güne nasıl başladı? 25 Nisan altın düşüşe devam ediyor mu? Altın güne nasıl başladı? 25 Nisan altın düşüşe devam ediyor ... Haberi Görüntüle

MAYIS 2023 MİLLİ EMLAK İLANLARI YAYIMLANDI

Milli Emlak GOV TR internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlar kapsamında 43 ilde ucuz hazine arazileri için yeni satış fırsatı sunuldu. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada söz konusu arsaların peşin alımlarda yüzde 25 indirim, taksitli alımlarda ise peşin fiyatına 24 ay taksitle KDV'siz ödeme, harçsız tapu ve 5 sene emlak vergisi muafiyeti imkanları ile satılacak.

Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi başlıyor Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi... Haberi Görüntüle

200 BİN TL HİBE

Almış olduğu arsa üzerine prefabrik ev yapmak isteyen kişilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hane, Tadilat Büyük onarım ve yapım programı kapsamında oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi yardım yapmaktadır. 

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartı ile kendi prefabrik evini yapana 200 bin TL'ye varan hibe para yani geri ödemesiz ve karşılıksız para yardımı verilmektedir. Başvurular Bakanlık üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılmaktadır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading