Yandex Metrica
SON DAKİKA

1999'dan önce sigortalı olanlar dikkat! EYT için hemen bunu yapın

EYT'de prim ve yıl şartlarıyla ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. EYT ile ilgili düzenlemeyle birlikte 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlara emeklilik yolu açılacak. Prim ve yıl şartları ne zaman tamamlanırsa o tarihte emekli olunacak. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:05

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde, yeni detaylar ortaya çıktı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin ilk aşamada 1.5 milyon çalışanı kapsama alması bekleniyor. Ancak düzenlemenin uygulamaya geçmesi durumunda işletmelerde bir dizi sorunun çıkabileceği de vurgulanıyor. Son dönemde ise iş dünyası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki temaslar hızlandı.

Nakit paraya ihtiyaç duyanlara o bankadan kampanya! 100.000 TL ihtiyaç... Haberi Görüntüle

ARALIK AYINDA YASALAŞACAK

Öte yandan Yeni Asır gazetesi yazarı Faruk Erdem, EYT ile ilgili şunları aktardı: 

Geçmişte sigortasız günleri için dava açacaklara Yargıtay’dan çok önemli bir destek geldi. Yargıtay Genel Kurulu bu konuda ispat için mahkemelerin de araştırma yapmasını istedi. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasında artık son viraja girildi. Bu konuda hazırlanan düzenlemenin Aralık ayı içinde Meclis'e gelip yasalaşması bekleniyor.

Emekli vatandaşlar için yeni formül! Hazırlıklar tamamlandı! İşte emekliler için... Haberi Görüntüle

HİZMET TESPİT DAVASI İMKANI BULUNUYOR

EYT'lilerin eksik primlerini tamamlamaları için birçok borçlanma yöntemi bulunuyor. Erkekler askerlik, kadınlar doğum borçlanması yaparken Bağ-Kur'lular ise ihya ile eski günlerini kazanabiliyor. Bu arada geçmişte sigortası yapılmış primleri yatırılmayan, ya da hiç sigortası yapılmamış olanlar için ise hizmet tespit davası imkanı bulunuyor.

Fed faiz kararı sonrası Euro ne kadar oldu? TCMB faiz... Haberi Görüntüle

5 YILLIK HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE 

Hizmet tespit davalarında 5 yıllık hak düşürücü süre bulunuyor. Bu sürenin dikkate alınmadığı haller ise sigorta yapılıp primlerin yatırılmadığı, ya da müfettiş incelemesi ile delillendirilen durumlar. Bunlara ilaveten bir de önce sigortasız çalıştırıldığı işyerinde daha sonra sigorta yapılan işçiler de 5 yıllık süreye bakmadan geriye doğru tescil davası açabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading