Yandex Metrica
SON DAKİKA
15,6 milyon emeklinin yüzü gülecek! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT, SGK, Bağkur ve memur emeklisi için dev müjde

15,6 milyon emeklinin yüzü gülecek! Bakan Bilgin resmen açıkladı! EYT, SGK, Bağkur ve memur emeklisi için dev müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyesinin bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesine ilişkin detayları açıkladı. Bilgin, söz konusu artıştan EYT'liler de dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklinin doğrudan yararlanacağını vurguladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği tarihi müjdeyle en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Daha sonra açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyelerinin ise 2 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Bu müjdelerle birlikte emeklilerin cebi bayram öncesinde bir nebze daha rahatlamış oldu.

Ramazan bayram ikramiyesi, hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda ödenecek.

Memur ve emekliler dikkat! 2 aylık enflasyon farkı belli oldu:... Haberi Görüntüle

EYT'LİLER DE FAYDALANACAK

EYT kapsamında emekli olacaklarla birlikte bu düzenlenmeden 15,6 milyon emekli, ikramiyeden faydalanmış olacak.

Sosyal medya hesabından emekli ikramiyeleriyle ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de %82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading