Yandex Metrica

15000 bin liralık toplu ödeme: Ailelerden sadece bir kişi alabilecek! Bir yıl boyunca ödenecek desteği şartları

15000 bin liralık toplu ödeme: Ailelerden sadece bir kişi alabilecek! Bir yıl boyunca ödenecek desteği şartları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gelir düzeyi düşük aileler için Aile Destek Programı'nı açıkladı. Peki, bu ödeme programına kimler başvurabilir? Detaylar haberimizde.

Ekonomi

01.02.2024, 04:20

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gelir seviyesi düşük olan hanelere yönelik destek programı başlattı. Ödemelerin yapılmaya başlandığı bu destek programına aynı aileden  bir kişinin başvurması yeterli.

Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o detay dikkat çekti! Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o... Haberi Görüntüle

KİMLER BAŞVURABİLİR? 

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi haneler için 4 farklı gelir aralığına dayalı sosyal yardım ödemesidir. Yardım miktarı, hanedeki kişi başına düşen gelir miktarına göre tespit ediliyor. Vatnadaşlara en fazla 12 ay boyunca destek sağlanıyor.  Uygun haneler toplam 15.000 TL alacak. Her ay için ödemeler, kişi başına düşen gelir miktarı aralıkları esas alınarak belirlenen tutar düzeyinde ödeme yapılıyor. 

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk çeken hanelere ek ödeme yapacak! İşte detaylar... Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk... Haberi Görüntüle

KİMLER BAŞVURAMAZ? 

Programdan yararlanabilmek için ekonomik düzeydeki şartlara sahip olmak gerekiyor. Aile Bakanlığı, Türk vatandaşı olmayan, Mavi Kart sahibi olan, yurt dışında ikamet adresi bulunan, 18 yaşından küçük, hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan veya yurt dışında çalışan, yurt dışı borçlanması yapan veya özel fonlardan karşılanan kişi veya kişilerin başvurusunun kabul olmayacağını açıkladı. 

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER NASIL YAPILYOR? 

Programın ödemesi 850 ile 1250 TL arasında değişen tutarlarla en fazla 12 ay süreyle yapılacak. Uygun haneler aylık 1250 TL destek verildiğinde yıllık toplam 15000 TL alacak. Vatandaşalr  e-Devlet üzerinden programa başvuru yapılabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading