Yandex Metrica
SON DAKİKA
12 TL'ye ayçiçek yağı satılmaya başladı! Vatandaşı rahatlatan hamle

12 TL'ye ayçiçek yağı satılmaya başladı! Vatandaşı rahatlatan hamle

Ayçiçek yağı fiyatlarının düşmesi Türkiye'deki market raflarına henüz yansımadı. Tarım Kredi tarafından başlatılan indirim kampanyalarına zincir marketler katılmazken vatandaşlar zorluk yaşıyor. Diğer yandan bir işletmede ayçiçek yağı 12 TL'den satılmaya başlandı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:43

Tarım Kredi marketlerinde ayçiçek yağı 135 TL'den satılırken yoğun bir talep patlaması yaşanıyor. 

Bunun yanından zincir marketler indirim kampanyalarına katılmazken, Tarım Kredi'ye uzak muhitlerde yaşayan vatandaşlar zincir marketlerden tedarik etmek zorunda kalıyor.

İzmir'deki bir mahallenin 70 yıllık bakkalını işleten Hüseyin Etliler, artan fiyatlar sonrası ayçiçek yağını bardak ve pet şeşe ile vatandaşa ulaştırmaya başladı.

Emeklilik sistemi sil baştan değişecek! 1 Milyonlarca kişiye erken emekliliğin... Haberi Görüntüle

PET ŞİŞEYLE AYÇİÇEK YAĞI SATIYOR 

Hüseyin Etliler, "Ekmek 2,5 TL iken 4 TL oldu. Alım gücü düşünce biz de talebe göre mal ayarlamaya başladık. Yağ alamayan zor durumda çok insan var burada. Ben de çözüm olarak talebe göre malzemeyi ayarlamaya başladım. Pet bardakta, pet şişede yağ satıyorum Sıvı yağı, pet bardaklara ya da küçük su şişelerine dolduruyoruz böyle yaparak insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Ayçiçek yağının litre fiyatı ise marketlerde 35-40 liraya satılıyor. Bakkal Etliler ise 330 ml şişeye koyduğu yağları vatandaşa 12 liraya satıyor. Bardak yağ ise 8 lira.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading