Yandex Metrica

100 milyar dolar iddiası! BAE Veliaht Prensi Zayed Türkiye'ye 'yüklü' geliyor

100 milyar dolar iddiası! BAE Veliaht Prensi Zayed Türkiye'ye 'yüklü' geliyor

Son dakika gelişmesi... Yarın Ankara'ya gelecek BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in çantasında 100 milyar dolarlık yatırım paketi olduğu iddia ediliyor. Çarpıcı gelişmeyi Middle East Eye haber portalı duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:20

Türkiye'yi ziyaret edecek Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in '100 milyar dolar yatırıma hazır olduğu' ileri sürülüyor. Çarpıcı iddiayı İngiltere merkezli haber portalı Middle East Eye ortaya attı. 

Ragıp Soylu imzasıyla yayınlanan >habere göre geçtiğimiz ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen BAE Veliaht Prensi Zayed, Türkiye'ye 2022 başından itibaren 100 milyar dolar yatırım yapmaya hazır olduğu mesajını iletti. 

Güvenilir kaynakların bildirdiğine göre Türkiye ile ilişkileri yumuşatmak ve yeni bir sayfa açmak isteyen Abu Dabi, aralarında sağlık, finans, havacılık, savunma ve lojistik sektörlerinin de bulunduğu pek çok alanda yatırım yapmak istiyor. 

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

BAZI KAYNAKLAR 'EN AZ 10 MİLYAR' DİYOR 

BAE'den bazı kaynaklar ise geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye yapılacak yatırım tutarının en az 10 milyar dolar tutarında olacağını bildirmişti. Yatırım planlamaları, Türkiye'den Abu Dabi'ye giden üst düzey bir heyetle BAE'li yetkililer arasında görüşülüyor. 

BAE'nin dev finansman teklifi, kur manipülasyonunun bir kez daha yaşandığı bir döneme denk geldi. Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında değer kaybettiği süreci tersine çevirebilecek böyle bir hamlenin hem Türkiye hem de BAE açısından kazan-kazan olacağı değerlendirmeleri yapılıyor. Zira BAE fonları yatırım yapacak güvenli liman arıyor ve dış politikada yakınlaşma zemini de varken Türkiye doğru adres. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading