Yandex Metrica

100 liranız varsa hemen üzerine bakın: 100 BİN LİRA KAZANABİLİRSİNİZ: İşte anlamanın püf noktaları… 

100 liranız varsa hemen üzerine bakın: 100 BİN LİRA KAZANABİLİRSİNİZ: İşte anlamanın püf noktaları… 

Elazığ'da yaşayan Besime Ata, aldığı maaşı sayarken 100 TL'lik banknottaki eksiklik gözüne çarptı. Banknotta bir sıfırın eksik olduğunu gören Ata, 100 TL'yi 100 bin liradan satışa çıkarmaya karar verdi. Besime Ata, banknotun satılmadığı takdirde hatıra olarak saklayacağını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Türkiye'de banknotlarda hatalı basımların ortaya çıkması bazen vatandaşları şaşırtıyor. Hatalı banknotlarla karşılan vatandaşlar, bu paraları satışa çıkarma fırsatı bulabiliyorlar. 

Elazığ'da yaşayan Besime Ata isimli bir vatandaş, elindeki 100 TL'lik banknotun bir sıfırının eksik olduğunu fark etti. Yaptığı araştırma sonucunda, parada basım hatası olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Ata, 100 liralık banknotunu 100 bin liraya satışa çıkardı. 

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

100 TL'LİK BANKNOT 100 BİN LİRADAN SATIŞTA

Parayı harcamayı düşünmediğini aktaran Ata, "Bu parayı harcamayı düşünmüyorum. Tabi ki gelen teklifler olursa değerlendirebiliriz. Şu anda 100 bin liralık bir değer belirledik. Alan olmasa da biz bu parayı hatıra olarak saklayacağız. İlk fark ettiğimiz anda kardeşlerimle birlikte güzel duygular yaşadık. O günü bize hatırlatması için bu parayı ömür boyu saklayacağız" diye konuştu.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar'dan merak edilen soruya yanıt Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan... Haberi Görüntüle

SAHTE BANKNOT NASIL ANLAŞILIR?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklamasına göre, sahte banknotları anlamak için bazı ipuçları bulunuyor. Öncelikle, orijinal banknotlar üzerinde özel bir lak kaplama bulunur ve UV ışık altında parlarlar. Banknotun ön veya arka yüzüne ışık tutulduğunda, baskısız beyaz alanda Atatürk portresi ve kupür değerini gösteren rakamdan oluşan filigran görülebilir.

Sahte banknotlarda ise filigran bazen hiç bulunmazken, bazı durumlarda ise kâğıdın içinden veya dışından baskı yoluyla taklit edilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading