Yandex Metrica

10 yıl çalışana emekli olma şansı! Emeklilik formülü açıklandı

10 yıl çalışana emekli olma şansı! Emeklilik formülü açıklandı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik için alınan karar Sosyal Güvenlik Kurulu tarafından açıklandı. SGK, yaş haddi bağlamında 10 yıl çalışan bazı vatandaşlara yaş haddinden emeklilik hakkı vereceğini ilan etti. Bu anlamda belli bir yaşa gelen ve normal emeklilik için gerekli olan şartlardan prim ödeme şartını dolduramamış kişiler, yaştan emeklilik hakkına sahip olabiliyor. SGK, birim günü yetmediği ve bu sebeple emekli olamayan vatandaşlara için sevindirici haberi verdi. Milyonlarca kişi SGK'dan yaştan emekli olma hakkını araştırıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli olmak isteyen vatandaşlara otomatik ödenen maaş bağlayacak. Ülkemizde emekli olmak için yaş şartı, prim ve sigortalılık tarihi gerekmektedir. Herhangi bir iş yerinde çalışan vatandaşlar bu koşulları sağladıklarında emekli olmaya hak kazanmaktadır. SGK tarafından yapılan yeni düzenlemeler sonrasında prim gününü tamamlayamayan ve tamamlama imkanı bulunmayan vatandaşlara emeklilik müjdesi verildi.

Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit para verilecek: İşte 50 bin TL ihtiyaç kredisi için istenen şartlar... Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit... Haberi Görüntüle

YÜZDE 60 ORANINDA KAYIP ARANIYOR

SGK mevzuatına göre 10 seneyi tamamlayarak emekli olmak isteyenlere yeni formül uygulanıyor. Çalışma imkanı olmayan ve 1800 gün prim ödeyenler SGK tarafından sunulan bu haktan faydalanabiliyor. İşe girdikten sonra prim gününü ödeyen ancak sağlık sorunları sebebiyle çalışma günü kaybı yaşayanlara yaş şartına bakılmadan emeklilik yolu açıldı. Bu durumda emekli olma hakkından faydalanmak isteyen vatandaşlardan sağlık raporu isteniyor. İstenen bu raporda yüzde 60 oranında kayıp aranıyor.

Sigorta başlangıç tarihi 2000 senesi ve sonrası kişiler 60 ve 65 yaş koşulunu karşıladıklarında prim ödemesi yaparak emekli olabiliyor. Bu formül sayesinde prim gün sayısı eksik olan çalışanlar yaş haddinden emekli olabilirken 4500 gün prim yeterli sayılıyor. Bunun dışında hazırlanan yeni formülde 25 yıllık sigortalılık gününe dikkat ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading