Yandex Metrica

1 yıl çalışan ne kadar tazminat alır? Tavan fiyat belli oldu

1 yıl çalışan ne kadar tazminat alır? Tavan fiyat belli oldu

Kıdem tazminatı almayı bekleyenler için temmuz ayı işaret edildi. Şu an 10 bin 848 TL olan tavanda 4 bin 124 TL artış yapılması bekleniyor. Yeni tavan tazminatın 14 bin 973 TL olması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:17

Türkiye'de çalışan vatandaşların en önemli güvencesi kıdem tazminatı. Kendi isteği ya da kusuru dışında işinden ayrılmak zorunda kalan çalışanlar en az 1 yıllık çalışma süreleri varsa kıdem tazminatına hak kazanıyor. 

Diğer yandan emeklilik, kadınlar için evlilik ve haklı fesih gibi sebeplerle istifa etmek zorunda kalanlar da kıdem tazminatı alabiliyor. 

Kıdem tazminatı hesabı en son alınan brüt ücret üzerinden hesaplanırken çalışma süresi bu ücret ile çarpılarak kıdem tazminatı tutarı ortaya çıkıyor. 

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih... Haberi Görüntüle

TAVAN FİYATIN ÜSTÜNE ÇIKAMIYOR 

Alınacak olan ödemeden sadece damga vergisi kesiliyor. Kıdem tazminatında son brüt ücretle hesaplama yapılsa da bunun bir üst sınırı bulunuyor. Son brüt ücreti tavanın altında olanlar kendi ücretleri üzerinden hesaplanan tutarı alıyor. 

Diğer yandan ücreti tavanı aşanların tazminatı ne kadar fazla almaya hak kazansalar da tavan tazminattan fazla alamıyor. 

Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız geri ödemesiz 5.000 TL! Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız... Haberi Görüntüle

14 BİN TL'Yİ AŞAMAZ 

Temmuz'da yapılması beklenen tavan artışı ile yeni tavan fiyat yıl sonuna kadar geçerli olacak. 4 aylık enflasyon verisine göre memur maaş katsayısı yüzde 31,21 oranında artacak. Buna göre kıdem tazminatı tavanı 14 bin 234 TL olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading