Yandex Metrica

1 trilyonluk madeni para geliyor

1 trilyonluk madeni para geliyor

ABD'de borç limiti krizinde "1 trilyon dolarlık platin madeni para basma" tartışması yaşanıyor. Yellen olası bir talebe karşı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:05

ABD Kongresi'nde borç limitinin askıya alınmasına dair tartışmalar sürüyor. Acil bir durumda ABD Merkez Bankası'na verilmek üzere 1 trilyon dolar değerinde bir adet platin madeni paranın basılabileceği öne sürüldü.

Bayramda tatile değil işe gidene ek ödeme! İzin yapmayan vatandaşlara ek ücret ödemesi yapılacak! İşte detaylar... Bayramda tatile değil işe gidene ek ödeme! İzin yapmayan vatandaşlara... Haberi Görüntüle

BORÇ LİMİTİ SORUNU ACİL ÖNMEL TARTIŞMASI BAŞLATTI

Kongre'de çözülmesinin zaman alabileceği belirtilen borç limiti sorunu nedeniyle, acil bir durumda alınacak önlemler tartışma konusu. Tükenen kaynaklar ile yükselen borç tavanı arasındaki boşluğun kapatılması için 1 trilyon dolarlık bir madeni paranın kullanılabileceği kaydediliyor. ABD Darphanesinin eski müdürü Philip Diehl'in Hazine Bakanı Janet Yellen'ın istemesi halinde 1 trilyon dolar değerinde platin bir madeni para basılabileceğini aktardığı ifade ediliyor. 

Akaryakıta  zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve mazot ne kadar? Akaryakıta zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve... Haberi Görüntüle

YELLEN KARŞI: FED'İN BAĞIMSIZLIĞINI TEHLİKEYE ATAR

ABD Hazine Bakanı Yellen ise dün CNBC'ye verdiği mülakatta, borç limiti krizini çözmek için 1 trilyon dolarlık platin madeni paranın basılmasına karşı olduğunu duyurdu. Yellen ABD'nin temerrüde düşmesini önlemek için Kongre'nin federal borç limitini 18 Ekim'den önce kaldırmasının "son derece gerekli" olduğu görüşünde. 

Krizi çözmek için ABD para birimi yasasında bir boşluğun kullanılmasına karşı olduğunu belirten Yellen, para ve maliye politikasını birleştirerek Fed'in bağımsızlığının tehlikeye ataılacağını belirtiyor. 

Trilyon dolarlık madeni para basılması tartışması, bazı Demokrat vekillerin Cumhuriyetçilerin 28,4 trilyon dolarlık borç limitinin artırılmasını desteklemeyi reddetmesiyle oluşan çıkmazı kırmak için 1 trilyon dolarlık madeni para basmayı önermesiyle çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading