Yandex Metrica
SON DAKİKA
1 Ocak'tan itibaren geçerli oldu! Bu şartları taşımayan sürücüler yüzde 200 zamlı ödeyecek

1 Ocak'tan itibaren geçerli oldu! Bu şartları taşımayan sürücüler yüzde 200 zamlı ödeyecek

Yeni yılla birlikte iyi sürücüyü kötü sürücüden ayıracak sigorta poliçeleri düzenlemesi devreye girdi. Buna göre, 'çok riskli' olarak tanımlanan sürücüler poliçelerini yüzde 200 zamlı öderken, 'çok iyi sürücüler' yüzde 50 indirimin sahibi olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:15

Zorunlu trafik sigortalarında yeni döneme 1 Ocak'tan itibaren geçildi. Söz konusu düzenlemeyle birlikte sicili temiz sürücüler ödüllendirilecek. Riskli sürücüler, poliçelerini yüzde 200 zamlı olarak ödeyecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon için tarih verdi: Düşüşü belirgin şekilde... Haberi Görüntüle

YÜZDE 50 İNDİRİM YA DA YÜZDE 200 ZAM

Zorunlu trafik sigortasına "sıfır" ve "sekiz" basamakları eklendi. İlk kez trafik sigortası yaptıran aracın basamak sayısı "dört", kazasız sürücünün basamağı ise "sekiz" olacak. Bu basamaktaki sürücü, yüzde 50 indirimli poliçeye hak kazanacak.

Kaza sayısı arttıkça basamak sayısı düşecek. "Çok riskli sürücü" "sıfır" basamağında yer alacak ve poliçesini yüzde 200 zamlı ödeyecek.

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyon Başkanı Tarusan Bağcı, kötü sürücüyle iyi sürücü arasındaki uçurumun da burada açıldığını söyledi.

İstanbul Havalimanı'ndan büyük başarı: Üst üste dördüncü kez yılın en... Haberi Görüntüle

YAPTIRIMLAR ARTACAK

Basamak sayısı düştükçe yaptırımlar da artacak. Kazası çok olandan psikolojik test istenecek, rehabilitasyon süreci başlatılabilecek. Ayrıca her sürücünün "sürücü sicil belgesi" olacak. Böylece istihdam edilen sürücünün geçmişine kolaylıkla erişilebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading