Yandex Metrica

Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler Nisan ayında mı açılacak? YÖK Başkanı açıkladı!

Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler Nisan ayında mı açılacak? YÖK Başkanı açıkladı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. Milyonlarca öğrenci evine geri dönmüş eğitime evden devam etti. Üniversite öğrencileri tekrardan ne zaman yüzyüze eğitime geçeceklerini, Üniversitelerin ne zaman açılacağını merak etmeye başladı. Peki, Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler Nisan ayında mı açılacak? YÖK Başkanı açıkladı!

Genel

02.04.2024, 01:43

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana geleln 7,7 şiddetindeki depremin ardından depremzede vatandaşlar öğrenci yurtlarına yerleştirilmiş, ülke genelinde üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. Öğrenciler Üniversitelerin ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Peki, Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler Nisan ayında mı açılacak? YÖK Başkanı açıkladı!

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklamasında, üniversitelerin ne zaman açılacağını da belirtti.

Şu anda uzaktan eğitim şeklinde devam eden üniversiteler için Nisan ayının başında yeni bir değerlendirilme yapılacak. Şartların sağlanması halinde uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânın da olduğu hibrit öğrenim seçeneği de masaya yatırılacak.

Özvar, ayrıca depremden etkilenenlerin eşdeğer başka bir üniversitede yüz yüze öğrenim görebileceğini belirtti.

Özvar"3 Nisan itibariyle uzaktan eğitim ile birlikte, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacak.Halihazırda uygulanmata olan uzaktan eğitim devam eden öğrencilere devam zorunluluğu aranmadan yüz yüze eğitime geçilebilecek. İsteyenler okula gidebilecek, devam şartı aranmayacak. Uzaktan eğitimde 6. madde yer alan uzaktan eğitim yüzde 30 uygulanmayacağı,başka üniversitede devam edecek öğrencilerin eğitime devam edebilecek" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading