Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıt tarihleri belli mi?

Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıt tarihleri belli mi?

Üniversite kayıtları her sene YKS tercih sonuçları açıklandıktan sonra yapılıyor. YKS tercihleri 27 Temmuz 2022 ile 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. ÖSYM YKS tercih kılavuzunu yayınladıktan sonra üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Peki üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıt tarihleri belli mi?

Genel

23.01.2024, 19:36

Üniversite kayıtlarının ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından yayınlanan YKS tercih kılavuzu ile belli oldu. Kayıt hakkı kazanan adaylar, üniversiteye kayıt olmak için istenen belgeler ile okula başvurmaları gerekiyor. YKS tercihleri 2022 yılında 27 Temmuz-5 Ağuztos tarihleri arasında yapıldı. Peki üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıt tarihleri belli mi?

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçları sonrasında bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Elektronik kayıtlar da 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için istenen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvuru yapmaları gerekmektedir. Belirlenen sürede kayıt için başvurmayan ya da kayıt işlemlerini tamamlamayan adayların kayıt hakları geçersiz olacaktır. 

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini gerçekleştirecek. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan fakat, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme ya da tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda asıl kayıtları gerçekleştirilecektir. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NE?

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği veya yeni tarihli mezuniyet belgesi

Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi durumunda aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı bulunmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında ya da mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi hakkında belge

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading