Yandex Metrica

Türkiye'den o okul listeye girdi! İşte dünyanın en iyi üniversiteleri

Türkiye'den o okul listeye girdi! İşte dünyanın en iyi üniversiteleri

Uluslararası faaliyet gösteren 11 sıralama kuruluşu dünyanın en iyi üniversitelerini sıraladı. Türkiye'den de bir üniversitenin olduğu o sıralama yayınlandı.

Genel

02.04.2024, 10:28

ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı'nca (URAP) açıklanan raporda 11 sıralama kuruşu tarafından hazırlanan 'Dünyanın en iyi üniversiteleri' sıralamasında listelerden ilk 3'ünde ilk 500'de ODTÜ yer alırken, iki ayrı listeye ise Hacettepe ve İstanbul Üniversitesi girdi. 

Sıralamaya göre 2021 yılı dünya genel sıralamalarından en az birine ilk 500'den girebilen üniversitelerden Türkiye'de 10 üniversite yer alıyor. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

ODTÜ LİSTEDE YER ALDI

ODTÜ, 11 ayrı "Dünyanın En iyi İlk 500 Üniversitesi" listesinin 3'üne girme başarısı gösteren Türkiye'den tek üniversite oldu. ODTÜ, RUR listesine 425, US NEWS listesine 484 ve WEBOMETRICS listesine 497'nci sıradan girdi.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

İSTANBUL, BOĞAZİÇİ VE HACETTEPE LİSTEDEKİ YERİNİ ALDI

Sıralamalardan ikisinde ilk 500'e girebilen üç üniversite ise Boğaziçi, Hacettepe ve İstanbul Üniversitesi oldu. 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

11 LİSTENİN HEPSİNDE YER ALDILAR

ODTÜ, İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi, 11 dünya sıralamasının 11'inde de yer alma başarısı gösterdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading