Yandex Metrica

Son dakika: Hafta sonu eğitim yapılacak mı? Bakan Özer açıkladı

Son dakika: Hafta sonu eğitim yapılacak mı? Bakan Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programnında yüz yüze eğitim devam ederken, süreç konusunda merak edilenleri açıkladı.

Genel

23.01.2024, 21:59

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, canlı yayın konuğu olduğu bir televizyon programında kendsisine yöneltilen soruları cevapladı. 6 Eylül'de tüm kademeli sınıf seviyelerinde 5 gün yüz yüze eğitimi başlattıklarını ifade eden Bakan Özer, bunun öncesinde çok sayıda önlem aldıklarını ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yaparak bir rehber hazırladıklarını söyledi.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

OKULLARDA ELEKTRONİK TAKİP SİSTEMİ

Okullarda elektronik takip sistemi kurduklarına dikkat çeken Özer, bunun ilk kez yapılan bir uygulama olduğunu belirtti.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

FİZİKİ ŞARTLARDA EĞİTİME ARA VEREN OKUL VAR MI?

An itibarıyla 71 bin 320 okuldan hiçbirisinin vaka ya da yakın temas sebebiyle kapatılmadığını söyleyen Bakan Özer, kapatılan sınıflar olduğunu ve rakamların değiştiğini belirtti. Özer, kapatılan sınıfta ilk hafta negatif çıkması durumunda eğitime dönüldüğüne dikkat çekti.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

HAFTA SONU EĞİTİM YAPILACAK MI?

Hafta sonu eğitim gibi sistematik bir yaklaşımları olmadığını söyleyen Bakan Özer, sorun bazlı okullarda çözümler üretitiklerini paylaştı.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

"VELİ RIZASI OLMADAN TEST YAPILMAYACAK"

Hiçbir öğrenciye velisinin rızası olmadan test yapılmayacağına dikkat çeken Bakan Özer, öğrencilerin burnundan PCR testi için örnek alınmayacağını ifade etti. 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLERİN KAÇI AŞILI? PCR TESTİ POZİTİF OLAN ÖĞRETMENLER VAR MI?

Bakan Özer, kendisine yöneltilen "Öğretmenlerin kaçı aşılı?" sorusuna "Gönüllülük esasına dayalı. Kapatılan sınıflarda eğitime 14 gün sonra geri dönülüyor. 17 Eylül itibariyle bir doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 92. Öğretmenlerde aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde." açıklamasını yaptı.

Belirti göstermeyen ama PCR ile pozitif çıkan öğretmenler olduğunu söyleyen Özer, hiçbir semptom göstermeyen aşı olmamış pozitif vakalar ortaya çıktığını ve şu anda okulların en güvenli ortamlar olmaya devam ettiğine dikkat çekti. Özer, "Bizim vaka bazlı sınıf bazlı yaklaşımımız dönemin sonuna kadar okulların yüz yüze açık kalması ile ilgili ciddi bir avantaj sağlayacak. Sayılar artabilir. Kapatılan sınıf sayıları artacak. 200'lerde durmayacak." değerlendirmesi yaptı.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

İKİLİ EĞİTİME GEÇİLEN OKULLAR

Kaç okulda ikili eğitime geçildiği yönündeki soruya cevap veren Bakan Özer, bu sayının 200'e yakın olduğunu ve bunun yaygın bir durum olmadığını belirtti. Arsa olup da yeni okul yapmama gibi bir durum olmadığını ifade eden Özer, " İstanbul Esenyurt'ta arsa bulamıyoruz okul yapımıyla ilgili. Bazı yerlerde o okulun öğrencileri belli okullarda toplandılar. Arsa yönetimi ile ilgili sıkıntı bugünün sorunu değil." dedi.

Kaynak: NTV
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading