Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bakan Özer müjdeyi verdi: Öğretmen atamaları başlayacak

Son dakika: Bakan Özer müjdeyi verdi: Öğretmen atamaları başlayacak

Son dakika haberleri... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS sınavıyla ilgili ilk değerlendirmeleri bitirdiklerini ve sonuçların 30 Haziran'da açıklanacağını söyledi. Bakan Özer, ''Öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile çalışmamızı tamamladık. Eylül'ün ilk haftası atama yapılacak şekilde süreci paylaşacağız.'' dedi.

Genel

23.01.2024, 19:27

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olurken önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

"ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞLAYACAK"

Öğretmen atamalarıyla ilgili konuşan Bakan Özer, ''Her yıl atama yapıldı. Hükümetin öğretmen atamama gibi bir şeyi yok. 2022 yılında atama olacak dedim, görüşmeler bitti. İnşallah 2022-2023 eğitim öğretimi başlayana kadar atamalar yapılacak şekilde olacak. Yüzde 50'si İstanbul'a yapılacak. Atayacağımız öğretmenlerde branş olarak okul öncesi eğitim olacak. İstanbul'a 1000 yeni anaokulu yapacağız, 2022 sonuna kadar bitireceğiz. Öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile çalışmamızı tamamladık. Eylül'ün ilk haftası atama yapılacak şekilde süreci paylaşacağız.'' dedi.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

YABANCI DİL EĞİTİMİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Yazın öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Bunu halledeceğiz. Çalışmalarınız da nihayetlendi. Artık metodolojiyi, öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. İnşallah ilk uygulamaların da yaz okullarında deneyeceğiz. Yaz okullarında aldığımız geri beslemelerle inşallah 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında bu bulguları eğitim sisteminde kullanacağız. Bunu ilk defa kullanacağız. Şu anda İngilizce ile başlıyoruz. Daha sonra Arapçayı da dahil edeceğiz. Sonra Fransızca, Almanca yaklaşımlarını geliştireceğiz. Ama öncelikle büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor. Kronik sorunlarımız yok. İyiye herkesin erişimini artırmak istiyoruz.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınavla ilgili ilk değerlendirmeleri bitirdiklerini ve sınav sonuçlarının belirlenen tarihte açıklanacağını belirtti. Sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.Sınav sonuçlarının açıklanacağı 30 Haziran'da merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının kontenjanları da belli olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading