Yandex Metrica

Özel öğrenci, misafir öğrenci ne demek? Başka illerdeki üniversitelere nasıl kayıt yapılır?

Özel öğrenci, misafir öğrenci ne demek? Başka illerdeki üniversitelere nasıl kayıt yapılır?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası YÖK Başkanı Erol Özvar, "Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek" ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrası özel öğrenci nedirle ilgili araştırmalara başladı. Peki, Özel öğrenci, misafir öğrenci ne demek? Başka illerdeki üniversitelere nasıl kayıt yapılır?

Genel

07.03.2024, 22:01

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydan agelden deprem sonrası YÖK Başkanı Erol Özvar Üniversitelerin akıbeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada Özel öğrenci kelimesi çok dikkat çekmişti. Üniversite öğrencileri konu hakkında araştırmalara başladı.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

ÖZEL ÖĞRENCİ, MİSAFİR ÖĞRENCİ NE DEMEK?

Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

MİSAFİR ÖĞRENCİ KAYDI NASIL YAPILIR?

Geçtiğimiz günlerde özel okul dernek ve platformları bir araya gelerek deprem bölgesinden farklı illere göç eden öğrencilerin 2. dönem tam burslu okutulacağını duyurmuştu. Bu kapsamda başvuru yapabilecek okullar ve kontenjanların öğrenilebileceği “Misafir Öğrenci Sistemi” açıldı. 1070 okul 9071 misafir öğrenci beklediğini açıkladı. Aynı sistem üniversitelerde uygulanabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı, afet bölgesindeki okullarda kayıtlı öğrencilerden isteyenlerin yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara nakil yoluyla kapısını açtı. Benzer bir sistem üniversitelerde de uygulanabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading