Yandex Metrica

ÖSYM branş bazında sıralama listesi nasıl bakılır?Branş sıralamasına nereden ulaşabilirim?

ÖSYM branş bazında sıralama listesi nasıl bakılır?Branş sıralamasına nereden ulaşabilirim?

ÖSYM branş bazında sıralama listesi nasıl bakılır? Branş sıralamasına nereden ulaşabilirim? KPSS 2022 Branş listesi güncellendi. Açıklama ÖSYM tarafından (2022-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim) katılan adaylara branş türünde sıralamanın güncellendiğini açıkladı. Açıklamanın ardından adaylar sıralama sonuçlarını araştırmaya başladı merak edilen branş sıralaması nereden ulaşılabilir, ÖSYM branş sıralaması nasıl bakılır? işte detaylar..

Genel

29.02.2024, 10:29

ÖSYM branş bazında sıralama listesi, en öok aranan konular  arasında yer alıyor. Kamuya personel ataması yapabilmek için gerçekleştirilen KPSS'nin 2022 yılı oturumlarına katılan adaylar için branş bazında sıralamalar listesi açıklandı.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

KPSS BRANŞ SIRALAMASI NASIL BAKILIR?

2022-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellendi. Adaylar branş sıralamalarına, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu şekilde ifade edildi:

"Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

branş bazında adaylar ÖSYM üzerinden işlemlerşn yapıldığı tarih itibariyle aktif bulunan eğitim biligileri ve sitemde eğitim durumu aktif gözükmeyen adayları belirrtikleri baz alınarak hazırlandı.
MEB tarafınndan yapılan alımların KPPS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR HAKKINDA

Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmuyor. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirmek amaçlı  oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir.

ÖSYM sisteminde, adayların eğitim bilgisindeki mezuniyet durumu alanı "Okuyor" ve "Mezun" olmak üzere iki kategoride tutulmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading