Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB Bakanı Özer duyurdu! Yaz okulu açıklaması geldi!

Ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB Bakanı Özer duyurdu! Yaz okulu açıklaması geldi!

Genel

23.01.2024, 20:51

Ara tatil ile Ramazan Bayramı arasında kısa bir zaman dilimi olması nedeniyle iki tatil birleşince bolca tatil yapan öğrenciler yeniden okullara dönmüştü. Milyonlarca öğrenci şimdiden yaz tatili ile ilgili araştırmalarını sürdürürken MEB'den yaz okulu kararı geldi. 

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

MEB’DEN ÖĞRENCİLERİ İLGİLENDİREN YAZI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından ‘Yaz Tatili ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetleri’ konulu bir yazı hazırlandı ve bu yazı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in imzasıyla tüm illere gönderildi. Konuyla ilgili önemli açıklamalara yer veren Bakan Mahmut Özer, bu yıl tüm Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketi sebebiyle afet bölgesine öncelik verileceğini aktardı.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLUYOR?

Deprem felaketinin ardından deprem bölgelerindeki okullarda eğitim-öğretimin kademeli olarak başladığını söyleyen Bakan Özer, bu süreçte ortaya çıkan öğrenme kayıplarının giderilmesi için ‘Olağanüstü durumlarda eğitim öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler’ çerçevesinde hareket edileceğini belirtti. Okulların 16 Haziran 2023 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Özer, öncelikli olarak afet bölgesindeki 11 ilde ikinci dönemde yaşanan öğrenim kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kursları düzenleneceğini aktardı. Söz konusu kursların 2. sınıftan 12. sınıf düzeyine kadar verileceğini de ekleyen Bakan Özer, bu kapsamda öğrenci ve öğretmenlerin istedikleri il veya ilçedeki okul ve kurumlarda kurslara katılma imkanı bulabileceğini ifade etti.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

BAKAN ÖZER'DEN YAZ OKULU AÇIKLAMASI

Hem yaz tatili dönemi hem de 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yapılacak olan yeni çalışmaları da anlatan Bakan Özer, yaz okulu çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. Yaz okulu ile ilgili detaylı bilgi aktaran Milli Eğitim Bakanı, ‘Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıflarında öğrenim gören istekli öğrenciler için 3 Temmuz-1 Eylül 2023 tarihleri arasında ülke genelinde yaz okulları açılacaktır. Ülke genelinde MEB’e bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik yine aynı tarihler arasında destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenecek.’ dedi.


Loading