Yandex Metrica
SON DAKİKA
Okulların açılma tarihi değişecek mi? Bakan Özer merak edilen soruyu yanıtladı

Okulların açılma tarihi değişecek mi? Bakan Özer merak edilen soruyu yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı açıklamada ''10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız.1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Genel

23.01.2024, 20:26

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'yi derinden sarsan depremlerin ardından afet bölgelerinden biri olan Malatya'da CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye'yi normalleştirmemiz için eğitimi normalleştirmemiz lazım. Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat'ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

OKULLARIN AÇILMA TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız.1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

''İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE YENİ ATAMALAR YAPACAĞIZ''

Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız. Hasarımız diğer binalara göre çok az depremden etkilenen illerimizde okulların 23 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız. Eğitim-öğretimde neye ihtiyaç varsa atama yoluyla, görevlendirme yoluyla onu yapacağız.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

YGS VE YKS'DE SON DURUM?

Koşulların iyileşmesi durumunda sınav tarihlerini belirleyeceğiz. Bir YGS ve YKS'yi açıkladık. YGS sınavıcının tarihini inşallah daha sonraki günlerde açıklayacağız. MEB, 6 Şubat tarihinden itibaren tüm ekibiyle sahada. MEB şu anda 10 ilde vatandaşlarımıza günlük yaklaşık 2 milyon sıcak yemek veriyor. Günde 600 bin ekmek üretiyor. Yaklaşık 4bin öğretmenimiz sahada.

Bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili süreçleri bu hafta içinde başlatacağız."

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

AİLESİNİ KAYBEDEN ÖĞRETMENLER

Ailesini kaybeden öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz. Aynı zamanda psiko-sosyal destekle ilgili de destekleri veriyoruz. Mümkün olduğu kadar çocuklarımızın bu travmayı atlatabilmeleri için koşullar oluşturuyoruz. Depremin ilk gününden itibaren bizden talimat almadan bölgede çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Soba üreten meslek liselerinin fedakar cefakar öğretmenlerimize, arama kurtarmaya destek veren tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading